Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote  

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 5. marraskuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa niitä periaatteita, joilla hankittasiin kauppapalveluja kotihoidon ja palveluasumisen asiakkaille.

Kilpailutuksella kauppapalveluja suoraan kotiin

Lautakunnalle esitetään, että Helsingin kaupunki kilpailuttaisi kotiin tuotavat kauppapalvelut. Kuten tälläkin hetkellä, palvelua tarjottaisiin erityisesti niille kotihoidon ja palveluasumisen asukkaille, jotka eivät itse kykene asioimaan kaupassa tai muuten järjestämään päivittäistavaroidensa hankkimista.

Palvelu esitetään kilpailutettavaksi kolmeksi vuodeksi 1.3.2020 alkaen. Sopimus mahdollistaisi enintään kolmen optiovuoden käytön.

Kilpailutettava palvelu sisältäisi kauppatavaroiden tilauksen vastaanoton, tavaroiden kokoamisen vähittäistavarakaupassa ja tilattujen tavaroiden toimittamisen asiakkaalle tarvittaessa jääkaappiin asti.

Asiakkaat vastaisivat itse tilattujen tavaroiden kustannuksista ja tavaroiden toimitusmaksusta. Poikkeuksena tähän olisivat sotainvalidi- ja veteraaniasiakkaat, joiden tilaamien tavaroiden tilausmaksuista vastaisi kaupunki.

Palvelu on kilpailutettu aikaisemminkin, ja vastaavaa kauppapalvelua käyttää tällä hetkellä Helsingissä noin 1400 asiakasta kuukausittain.

Lisätietoa Sanna Numminen, kotihoitopäällikkö, p. 040 334 0591, sanna.numminen@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme