Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote  

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 29. marraskuuta klo 16.15. Lautakunta käsittelee muun muassa kuuden suurimman kaupungin sote-palvelujen suoritteiden ja kustannusten vertailua vuodelta 2021.

Kuusikkoraporttien tuloksia hyödynnetään palvelujen kehittämisessä

Lautakunnalle esitellään kuuden suurimman kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen suoritteiden ja niiden kustannusten vertailu vuodelta 2021 (Kuusikkovertailut). Vertailussa ovat mukana Helsinki, Espoo, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa.

Kuusikossa vertaillaan kaupunkien aikuissosiaalityötä ja toimeentulotukea, lastensuojelua, vammaisten palveluja, vanhuspalveluja sekä päihde- ja mielenterveyspalveluja sekä niiden kustannuksia. 

Kuusikko-vertailun tuloksia on tarkasteltu erikseen Helsingin näkökulmasta ja verrattu Helsingin suoritteita ja kustannuksia Espoon ja Vantaan kaupungin vastaaviin tietoihin sekä kuuden suurimman kaupungin keskiarvoihin. Vertailussa on kiinnitetty erityisesti huomiota volyymiltaan ja kustannuksiltaan suurimpiin ja Helsingin strategisten tavoitteiden kannalta keskeisimpiin palveluihin.

Kuusikko-vertailun tuloksia käytetään hyväksi toimialan ensi vuoden toimintasuunnitelman valmistelussa. Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunta käsittelee ensi vuoden toimintasuunnitelman tammikuussa 2023.

”Jatkamme muun muassa vammaispalveluissa laitoshoidon purkamista ja kehitämme edelleen vahvan tuen asumista. Yhdenmukaistamme aikuissosiaalityön vastaanottopalveluja ja jatkamme lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen määrätietoista kehittämistä yhdessä HUSin kanssa”, vs. toimialajohtaja Leena Turpeinen kertoo.

”Mielenterveys- ja päihdepalveluissa olemmekin jo lisänneet matalan kynnyksen palveluja sekä liikkuvia ja etsiviä palveluja. Ikääntyneiden palvelujen kehittämisen kannalta keskeistä on riittävä henkilöstön saatavuus. Tätä edistämme monin tavoin, esimerkiksi valmistelemalla kansainvälistä rekrytointia”, Turpeinen jatkaa.

Lisätietoa vertailuista:

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Outi Huida
yksikön päällikkö
outi.huida@hel.fi
p. 09 310 27929

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme