Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Lautakunnan seuraava kokous on tiistaina 4. kesäkuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa suun terveydenhuollon toiminnanohjausjärjestelmän hankinnan periaatteita sekä useita kaupunginhallitukselle annettavia lausuntoja.

Lisää tehoa suun terveydenhuoltoon toiminnanohjausjärjestelmällä

Lautakunnalle esitetään, että suun terveydenhuoltoon hankitaan toiminnanohjausjärjestelmä. Toiminnanohjausjärjestelmä mahdollistaa reaaliaikaisen ja optimaalisen henkilöstön ja tilojen käytön suunnittelun. Järjestelmä mahdollistaa myös nykyistä joustavamman ajanvarauksen, ja sen kautta voidaan viestiä asiakkaille hoitoajoista tekstiviesteillä. 

Kivelän hammashoitolassa kokeiltiin toiminnanohjausjärjestelmää vuodenvaihteessa 2016 - 2017. Toiminnaohjausjärjestelmän avulla asiakkaan tarvitsema hoito pystyttiin tarjoamaan usein yhdellä pidemmällä käynnillä. Perinteisellä toimintamallilla asiakkaan hoito koostuu keskimäärin 2,7 käynnistä.

Kokeilussa asiakkaiden hoitoon käytetty kokonaistyöaika lisääntyi ja peruuttamatta jätettyjen vastaanottoaikojen määrä puolittui. Kokeilu myös osoitti, että pelkkä järjestelmän hankinta ei riitä. Toimintatapoja tulee kehittää yhdessä henkilöstön kanssa.

Hankinta esitetään tehtäväksi neuvottelumenettelyllä. Sopimuskausi olisi aluksi neljä vuotta ja jatkuisi sen jälkeen toistaiseksi voimassa olevana sovituilla irtisanomisajoilla. Järjestelmä otettaisiin käyttöön vaiheittain kaupungin suunnitelman mukaisesti.

Lisätietoa: ylihammaslääkäri Seppo Turunen, p. 050 5473732, seppo.turunen@hel.fi (suun terveydenhuollon toiminta) ja hankinta-asiantuntija Eeva Rantala, p. 9 310 42539, eeva.rantala@hel.fi (toiminnanohjausjärjestelmän hankinta)

Kokouksen esityslista on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme