Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta pitää seuraavan kokouksen tiistaina 10. joulukuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta jatkaa tässä kokouksessa järjestöavusten käsittelyä ja aloittaa sosiaali- ja terveystoimen ensi vuoden käyttösuunnitelman käsittelyn.

Käyttösuunnitelman käsittely alkaa - palveluun pääsyä parannetaan ja Apotti otetaan käyttöön

Nopeammin kiireettömään hoitoon terveysasemalle, laajemmat aukioloajat sekä uusi asiakasportaali Maisa asiakkaiden käyttöön. Muun muassa tätä luvataan helsinkiläisille ensi vuonna. 

Helsingissä jatketaan ensi vuonnakin rohkeasti sote-palvelujen uudistamista ja osallistutaan aktiivisesti kansallisen sote-uudistuksen sekä mahdollisen Helsinkiä koskevan erillisratkaisun valmisteluun. Tärkeä ensi vuoden tavoite on myös etsiä ratkaisuja lasten ja nuorten mielenterveyden palvelujen ongelmiin yhdessä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan, HUSin ja kolmannen sektorin kanssa. 

Ikääntyneiden, erityisesti yli 75-vuotiaiden määrä lisääntyy Helsingissä. Myös vieraskielisten ja lasten ja nuorten määrä kasvaa. Kasvavaan palvelukysyntään vastataan monipuolistamalla tuotantotapoja, jatkamalla palvelusetelien käyttöä ja tarjoamalla asiakkaille yhä enemmän sähköisiä palveluja. Terveysasemapalvelujen saatavuutta haluttaisiin parantaa ulkoistamalla 1 - 2 terveysasemaa. Tästä ehdotetaan tuotavaksi lautakunnalle vuoden 2020 aikana erillinen esitys. Helsingissä on tällä hetkellä 23 terveysasemaa eri puolella kaupunkia. 

Sosiaali- ja terveystoimen käyttösuunnitelmassa kuvataan, miten helsinkiläisten sosiaali- ja terveyspalveluja uudistetaan ja miten sosiaali- ja terveystoimi toteuttaa kaupunkistrategiaa toiminnassaan vuonna 2020.

Käyttösuunnitelmaesityksen liitteenä ovat sosiaali- ja terveystoimen palvelukokonaisuuksien tulosbudjetit ensi vuodelle. Ne on laadittu kaupunginvaltuuston (27.11.2019) sosiaali- ja terveystoimelle osoittamien määrärahojen mukaisina. Sosiaali- ja terveystoimen kokonaismenot vuodelle 2020 ovat 2 221,5 miljoonaa euroa.

Lisätietoa: toimialajohtaja Juha Jolkkonen, p. 09 310 42215, juha.jolkkonen@hel.fi

Järjestöavustusten käsittely jatkuu - lautakunta tukee järjestöjä 6,6 miljoonalla eurolla

Sosiaali- ja terveyslautakunta myöntää vuosittain avustuksia järjestöille, joiden toiminta tukee ja täydentää sosiaali- ja terveystoimen palveluja. Avustuksilla järjestöjä kannustetaan edistämään helsinkiläisten terveyttä, toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä.

Avustuksia kohdennetaan myös toimintaan, jolla pyritään vähentämään helsinkiläisten sosiaalisia ongelmia ja syrjäytymistä. Lautakunta haluaa lisäksi tukea järjestöjä, jotta ne pystyvät auttamaan haavoittuvassa asemassa olevia ja tukemaan maahanmuuttajien kotoutumista, vapaaehtoistyötä ja kansalaistoimintaa.

Lautakunta jätti asian 3.12. kouksessa pöydälle.

Aikaisempien vuosien tapaan lautakunta päättää suuremmista avustuksista. Näitä avustushakemuksia saapui 109. Pienemmistä, enintään 10 000 euron avustuksista päättää toimialajohtaja. Näitä hakemuksia tuli 107.

Järjestöavustuksiin on varattu rahaa tälle vuodelle yhtä paljon kuin viime vuonna.

Lisätietoa medialle: talouspäällikkö Armi Vadèn, p. 09 310 15970, armi.vaden@hel.fi ja erityissuunnittelija Hanna-Leena Nuutinen, p. 09 310 42662, hanna-leena.nuutinen@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme