Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Lautakunnan syyskauden viimeinen kokous on tiistaina 15. joulukuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta jatkaa tässä kokouksessa sosiaali- ja terveystoimen ensi vuoden käyttösuunnitelman käsittelyä sekä käsittelee hankintoja, joilla turvataan koronaepidemian hoitoa Helsingissä.

Käyttösuunnitelman käsittely jatkuu – palveluvelkaa puretaan ja Apotti otetaan käyttöön

Koronapandemian aiheuttamaa palveluvelkaa puretaan, terveysasemapalveluja hankitaan lisää kilpailutuksella, helsinkiläisen valinnanvapautta lisätään palveluseteleillä ja sähköiset sote-palvelut kootaan Maisa-asiakasportaaliin. Muun muassa näitä tarjotaan helsinkiläiselle tulevana vuonna.

Edellä kuvatun lisäksi Helsingissä uudistetaan sote-palveluja etupainotteisesti hallituksen linjausten mukaisesti. Kamppiin aukeaa uusi perhekeskus ja Laaksoon rakennettavan uuden sairaala-alueen suunnittelu jatkuu yhdessä HUSin kanssa.

Helsinki on saanut sosiaali- ja terveysministeriöltä valtionavustusta sote-rakenneuudistusta tukevaan alueelliseen valmisteluun sekä Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus –ohjelmaan.

Keväällä 2021 saavutetaan merkittävä virstanpylväs, kun Helsinki ottaa käyttöön uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotin. Tämä nivoo osaltaan yhteen asiakkaan parhaaksi helsinkiläisten perus- ja erikoistason sote-palveluja mahdollistamalla tarvittaessa nykyistä tehokkaamman tietojen vaihdon.

Sosiaali- ja terveystoimen käyttösuunnitelmassa kuvataan, miten helsinkiläisten sosiaali- ja terveyspalveluja uudistetaan ja miten sosiaali- ja terveystoimi toteuttaa kaupunkistrategiaa palveluissaan vuonna 2021.

Käyttösuunnitelmaesityksen liitteenä ovat sosiaali- ja terveystoimen palvelukokonaisuuksien tulosbudjetit ensi vuodelle. Ne on laadittu kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisena, jossa sosiaali- ja terveystoimen kokonaismenot ovat 2 295,6 miljoonaa euroa ja kokonaistulot 176,3 miljoonaa euroa.

Menot kasvavat vuoden 2020 talousarvioon verrattuna 71,7miljoonalla eurolla ja tulot pienenevät 0,8 miljoonalla eurolla. Tämän lisäksi kaupunginhallituksen käyttövaroista siirretään 10 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveyspalveluille alkuvuodesta 2021.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 9.12.2020 Helsingin kaupungin talousarvion vuodelle 2021 ja taloussuunnitelman vuosille 2022−2023.

Lautakunta jätti asian viime viikon kokouksessa pöydälle.

Lisätietoa: toimialajohtaja Juha Jolkkonen, p. 09 310 42215, juha.jolkkonen@hel.fi


Koronaepidemian hoitoa halutaan varmistaa koronaneuvontapalvelun ja rokotushenkilöstön hankinnoilla

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi periaatteet, joilla kaupunki voisi hankkia koronaneuvontapalvelua, joka palvelisi helsinkiläisiä sähköisesti ja puhelimitse. Koronaneuvontapalvelua halutaan tarjota puhelimitse koko epidemian ajan kaikkina päivinä klo 8 - 18 ja sähköisesti ympäri vuorokauden.

Helsinki varautuu kevätakaudella alkaviin laajoihin koronarokotuksiin ja haluaa varmistaa riittävät henkilöstöresurssit rokotuksiin. Tämän vuoksi lautakunnalle esitetään, että Helsinki voisi vuokrata henkilöstöä koronavirusrokotuksiin sekä tuleviin influenssa- sekä nuorten papilloomavirusrokotuksiin.

Henkilöstön vuokraus varmistaisi, että Helsingillä olisi käytössä samanaikaisesti riittävä määrä päteviä ja laillistettuja terveydenhuollon ammattilaisia laajojen rokotusten toteuttamiseen muiden palvelujen rinnalla.

Lisätietoa: terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42611, timo.lukkarinen@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Ole tukena kuin Jarkko – sinäkin voit auttaa lapsia, nuoria ja perheitä11.1.2021 12:24:46 EETTiedote

Tällä viikolla (11. –17.1.) tuodaan sosiaalisessa mediassa näkyväksi lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtävää vapaaehtoistyötä aihetunnisteilla #olentukena #jagstöder. Kampanjan ovat ideoineet Ehjä ry, Helsingin Diakonissalaitos, Helsingin kaupunki, Oma Kamu ry, Pelastakaa Lapset ry, Perhehoitoliitto ry, Pienperheyhdistys ry, Vantaan kaupunki sekä Yhteiset lapsemme ry. Vapaaehtoinen on luotettava ja turvallinen aikuinen ystävä, joka tarjoaa tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Vapaaehtoistoiminnassa mukana oleva Jarkko halusi jakaa tarinansa kaikille, jotka miettivät, miten voisivat auttaa lapsia, nuoria ja perheitä. ”Istun ratikassa ja mietin, että asiani ovat melko kivasti. Minulla on perhe ja työ sekä mieleisiä harrastuksia ja kavereita. Pohdin, olisiko jotain, mitä voisin tehdä, jotta joku toinenkin voisi joskus ajatella, että hänen asiansa ovat melko hyvin. Tästä ajatuksesta inspiroituneena tutkin mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä. Päätän, että haluaisin olla tukena lap

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme