Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 8. kesäkuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunnalle esitellään toimialan osallisuussuunnitelman toteutuminen. Lisäksi lautakunta käsittelee muun muassa lääkärityövoiman hankintaa lastensuojelun laitoksiin.

Selvitys osallisuussuunnitelman toteutumisesta

Lautakunnalle esitellään, miten palveluissa on kuluneella strategiakaudella tarjottu helsinkiläisille osallistumismahdollisuuksia, tuettu kaupunkilaisten omaehtoista toimintaa ja hyödynnetty kaupunkilaisten näkemyksiä palvelujen kehittämisessä. Osallisuuden kokemus on yksi keskeinen terveyttä ja hyvinvointia edistävä tekijä.

Sosiaali- ja terveyspalveluissa osallisuustyön painopiste on asiakkaiden kuuleminen omassa palvelussaan, heidän yhdenvertainen mukaan ottaminen palvelujen kehittämiseen sekä hyvän asiakaskokemuksen varmistaminen palveluissa.

Kaikissa sosiaali- ja terveystoimen palveluissa on tavoitteena osallisuuden lisääminen ja sitä kautta osaltaan eriarvoistumisen ja syrjäytyminen ehkäisy. Palveluissa hyödynnetään asiakasraateja, kokemusasiantuntijoita, verkkopaneeleja, asiakasneuvostoja ja hyödynnetään saatuja palautteita palvelujen kehittämisessä.

Kaupunkilaisten osallisuuden edistäminen on ollut yksi tärkeä tavoite kuluneella strategiakaudella. Kaupunginhallitus on edellyttänyt, että lautakunnat raportoivat omalta osaltaan osallisuuden kehittymisestä.

Lisätietoa osallisuuden kehittymisestä sosiaali- ja terveyspalveluissa

Lääkäripalvelujen tukea lastensuojelulaitoksille

Lautakunnalle esitetään periaatteet, joilla lastensuojelun laitospalveluille ja kehitysvammapoliklinikalle hankittaisiin kilpailutuksella lääkäripalveluja.

Lausunnolla olleessa, vuonna 2022 voimaan tulevassa lastensuojelulaissa edellytetään, että vaativan sijashuollon laitoksessa on käytössä lääketieteellistä osaamista. Sosiaali- ja terveystoimiala ennakoi tätä ja haluaa lääkäripalvelujen kilpailutuksella vahvistaa sijoitettujen lasten oikeutta saada riittävästi lääketieteellistä apua ja tukea arkeensa ja toipumiseensa.

Palvelu kilpailutetaan kolmeksi vuodeksi ja sopimusta on mahdollista jatkaa kaksi kertaa vuoden mittaisella optiokaudella. Sopimuskausi alkaisi lokakuun alussa 2021.

Lisätietoa: projektikoordinaattori Mikko Ylisuvanto, p. 09 310 32760, mikko.ylisuvanto@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme