Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote

Jaa

Lautakunnan kevätkauden viimeinen kokous on tiistaina 21. kesäkuuta klo 16. Lautakunta käsittelee muun muassa lastensuojelun ympärivuorokautisten palvelujen yhteishankintaa Uudellemaalle sekä suun terveydenhuollon palvelujen hankintoja.

Lastensuojelun ympärivuorokautisia palveluja Uudellemaalle yhteishankintana

Lautakunnalle esitellään periaatteet, joilla hankittaisiin lastensuojelun ympärivuorokautisia palveluja Helsingille ja Uudenmaan hyvinvointialueille.

Yhteishankintaan osallistuisivat Helsinki, Itä-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueet sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

Hyvinvointialueet valtuuttaisivat Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan valmistelemaan ja toteuttamaan kilpailutuksen ja Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan päättämään hankinnan periaatteista sekä kilpailutuksen käynnistämisestä.

Hankinnan sopimuskausi olisi neljä vuotta ja se on suunniteltu alkavaksi 1.1.2023. Sopimuskausi päättyisi 31.12.2026.

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton kokonaisarvo koko sopimuskaudelle olisi Helsingin kaupungin osalta 228 miljoonaa euroa.

Lautakunta jätti asian edellisessä kokouksessa pöydälle.

Lisätietoa: asiakasohjauksen ja valvonnan päällikkö Juha Jokinen, puh. 09 310 46889, juha.jokinen@hel.fi

Kilpailutuksella suun terveydenhuollon palveluja riittävien palvelujen turvaamiseksi

Lautakunnalle esitetään kolmen eri hankinnan periaatteet, joilla hankittaisiin suun terveydenhuollon palveluja helsinkiläisille. Hankinnoilla täydennettäisiin kaupungin omia palveluja ja varmistettaisiin riittävät suun terveydenhuollon palvelut helsinkiläisille.

Suun terveydenhuollon palvelujen tarve on kasvanut väestönkasvun ja koronapandemian aikana syntyneen palveluvelan myötä. Palvelujen kilpailutuksilla varauduttaisiin myös tulossa olevaan kiireettömään hoitoon pääsyn (hoitotakuu) tiukentumiseen sekä velvoitteeseen arvioida potilaan hoidon tarve yhteydenottopäivänä.

Lautakunta käsittelee seuraavia suun terveydenhuollon hankintoja:

Helsingin suun terveydenhuoltoon ei ole aikaisemmin hankittu hoitajia vuokratyövoimana. Nykyinen henkilöstövuokrausyritys ei ole viime vuosina pystynyt vastaamaan lyhyt- ja pitkäaikaisten sijaisten tarpeeseen kiristyneen rekrytointilanteen vuoksi.

Kaupunki sitoutuisi hankkimaan sopimuskauden alusta vuoden 2023 loppuun asti suun terveydenhuoltoon kolme vuokrahoitajaa sekä lisäksi tarpeen mukaan lyhyt- ja pitkäaikaisia sijaisia eri toimipisteisiin.

Lisätietoa:

  • kiireettömän hoidon palveluhankinta: ylihammaslääkäri Telle Salmela, p. 040 656 5172, telle.salmela@hel.fi
  • asiakaspalvelukeskuksen henkilökunnan ja hoitavuokrauksen hankinnat: vs. johtava ylihammaslääkäri Anni Helkiö,p. 050 402 2663, anni.helkio@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Outi Huida
yksikön päällikkö
outi.huida@hel.fi
p. 09 310 27929

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme