Espoon kaupunki - Esbo stad

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 16.6.2021

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee kokouksessaan keskiviikkona 16.6.2021 mm. vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten hankinnan periaatteet ja Suur-Espoonlahden terveysasematoiminnan väestöjakoa.

Vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten hankinnan periaatteet

Espoon kaupunki valmistelee uutta hankintaa vammaispalvelulain (VPL) ja sosiaalihuoltolain (SHL) mukaisten kuljetusten kuljetusoperaattorista.

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle ehdotetaan päätettäväksi seuraavat vammaispalvelu- ja sosiaa-lihuoltolain mukaiset kuljetusten järjestämistä ja toteutusta koskevat hankinnan periaatteet:

  • Palvelu on asiakkaalle turvallista.
  • Palvelu on esteetöntä, saavutettavaa ja vastaa asiakkaan yksilöllisiä tarpeita.
  • Palvelu tulee saada kohtuullisessa ajassa ja sen tulee olla käytettävissä ympäri vuorokauden.
  • Palvelukielinä toimivat suomi, ruotsi ja englanti.
  • Kuljettajat ovat ammattitaitoisia.
  • Oman taksin käyttöoikeus (ns. vakiotaksikäyttöoikeus) on mahdollista niillä asiakkailla, joille se on perusteltua

Uudessa valmistellussa esityksessä esitetään pidettäväksi voimassa lautakunnan aiempi päätös kahta poikkeusta lukuun ottamatta: kuljetusten yhdistelyn vapaaehtoisuudesta luovutaan ja hankintaa valmistellaan vain Espoon kaupungin tarpeisiin poiketen aiemmasta Länsi-Uudenmaan yhteisestä hankinnasta.

Espoossa oli vuonna 2020 vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalvelun piirissä n. 3650 asiakasta ja sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun piirissä n. 2050 asiakasta.

Lue esityksestä lisää lautakunnan esityslistalta.

Suur-Espoonlahden terveysasematoiminnan väestöjako

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitettään, että Suur-Espoonlahden terveysasemapalvelujen väestövastuualueen jakoa muutetaan siten, että Kivenlahden väestön terveysasemapalvelut siirretään Espoonlahden terveysasemapalvelujen väestövastuulle 1.6.2024 alkaen

Espoonlahden terveysasemarakennuksen laaja remontintarve todettiin tammikuussa 2020. Kun rakennuksessa sattui vesivahinko huhtikuussa 2020, päätettiin, että rahaa ei käytetä remontin tekemiseen vaan lähdetään suoraan suunnittelemaan kiinteistön peruskorjausta. Tarveselvitys tehtiin loppuvuoden 2020 aikana ja peruskorjaushanke sai joulukuussa 2020 rahoitusvarauksen Espoon investointiohjelmaan seuraaviksi vuosiksi.

Espoonlahden terveysaseman peruskorjauksen (2022-2024) yhteydessä kiinteistöön saneerataan tilat palvelutuotannolle, joka on sosiaali- ja terveysministeriön tulevaisuuden sote-keskusohjelman mukainen. Tavoitteena on vastata asiakkaan eri palvelutarpeisiin monialaisesti ja tarjota yhdenvertaiset, oikea-aikaiset ja kattavat sosiaali- ja terveyspalvelut alueen väestölle. Peruskorjatulla Espoonlahden terveysasemalla työskentelisi suunnitelmien mukaan lääkärien ja hoitajien lisäksi aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen, avofysioterapian ja kuntoutuksen ja aikuisten sosiaaliohjauksen ammattilaiset sekä ikääntyneiden palveluohjaus.  

Lue esityksestä lisää lautakunnan esityslistalta.

Lisäksi lautakunta käsittelee edellisessä kokouksessa pöydälle jätetyt vammaispalvelujen henkilökohtaisen avun palvelusetelin sääntökirjan päivittämisen sekä iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyyttä, laatua ja omavalvontaa koskevan arviointiraportin.

Lautakunnan esityslistalla myös mm:

Lisätiedot 

Yhteyshenkilöt

- Perusturvajohtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi
- Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@eduskunta.fi
- Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962, elina.yli-koski@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapio Erma och Juha Nurmi utnämnda till nya resultatsenhetsdirektörer inom Esbo stads sektor för fostran och lärande14.6.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Till den ordinarie tjänsten som direktör för resultatenheten för finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster inom Esbo stads sektor för fostran och lärande valdes Tapio Erma (FM, eMBA) och till den ordinarie tjänsten som direktör för grundläggande utbildning inom resultatenheten för finsk grundläggande utbildning Juha Nurmi (FM, eMBA). Erma har verkat som chef för Esbo stads finska gymnasielinje sedan 2014. Nurmi har verkat som utvecklingschef för finsk utbildning sedan 2002. Båda rapporterar till sektordirektör Harri Rinta-aho och är medlemmar i ledningsgruppen för sektorn för fostran och lärande. Stadens organisationsreform träder i kraft 1.8.2021 då den nya sektorn för fostran och lärande inleder sin verksamhet. Sektorn för fostran och lärande består av följande resultatenheter: finsk grundläggande utbildning, finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster, finsk småbarnspedagogik och Svenska bildningstjänster.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme