Espoon kaupunki - Esbo stad

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 21.1.2021

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan torstaina 21.1.2021 sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustuksista sekä kohdeavustuksista merkittävää yhteiskunnallista työtä tekeville järjestöille ja yhteisöille vuodelle 2021.

Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset

Sosiaali- ja terveyslautakunta myönsi vuodelle 2021 terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä tukevaan sekä kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluja täydentävään järjestötoimintaan sekä veteraanien kuntoutukseen yhteensä 470 000 euroa liitteen mukaisesti. Järjestöjen rooli korona-ajan negatiivisten vaikutusten lieventämisessä sekä asukkaiden hyvinvoinnin tukemisessa koronasta palauduttaessa on merkittävä.

Järjestöavustuksia myönnetään eläkeläis- ja veteraanijärjestöille, sairaus- ja vammaisjärjestöille sekä muille järjestöille tai yhteisöille, joiden toiminta luo espoolaisille sujuvan arjen perusedellytyksiä, lisää heidän osallistumismahdollisuuksiaan ja edistää heidän toimintakykyään, hyvinvointiaan ja terveyttään. Järjestöavustuksia myönnetään myös veteraanien avokuntoutukseen.

Järjestöavustuksilla tuetaan toimintaa, joka

  • kohdistuu syrjäytymisvaarassa oleviin väestöryhmiin
  • kaventaa väestöryhmien välisiä hyvinvointi- ja terveyseroja
  • edistää sairaiden ja vammaisten henkilöiden arjessa toimimista ja kuntoutumista
  • tukee ikääntyneiden arjessa toimimista ja vähentää yksinäisyyttä
  • lisää vertaistukea ja vapaaehtoistoimintaa
  • on kaikille avointa ja toimii matalan kynnyksen periaatteella
  • edistää kuntalaisten terveellisiä elämäntapoja ja lisää heidän voimavarojaan

Kohdeavustukset yhteiskunnallista työtä tekeville järjestöille ja yhteisöille

Sosiaali- ja terveystoimi tukee yleishyödyllisiä järjestöjä ja yhteisöjä, jotka tuottavat kuntalaisille sosiaali- ja terveyspalveluja tukevia palveluja.

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi vuodelle 2021 kohdeavustuksia yhteensä 1 548 018 € liitteessä todetuille merkittävää yhteiskunnallista työtä tekeville järjestöille ja yhteisöille. Lisäksi joillekin avustusten saajille annetaan kaupungin tilat maksutta käyttöön.

Kaikkien avustusta saavien järjestöjen toiminnat ja palvelut ovat tärkeitä tukipalveluja kuntalaisille sekä espoolaisille erityisryhmille ja ne sopivat parhaiten järjestöjen tuottamiksi. Näitä palveluja kaupunki ei järjestä eikä tuota itse, ja asiakkaat ohjautuvat niihin pääosin omatoimisesti tai muiden kuin kaupungin toimijoiden ohjaamina. Järjestöjen palveluja tuotetaan vapaaehtoisena kansalaistoimintana.

Suurin osa näistä palveluista tuotetaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamina. STEA:n avustuksen saamisen ehtona on, että myös kaupunki osallistuu toiminnan tukemiseen.

Lautakunnan kokouksen pöytäkirja julkaistaan tarkastamisen jälkeen espoo.fi-verkkosivuilla.

Lisätiedot 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 

Perusturvajohtaja Sanna Svahn, 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi  

Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@eduskunta.fi  

Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962, elina.yli-koski@espoo.fi  

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: tonttivarauksia liikuntapaikoille Latokaskeen ja Laajalahteen1.3.2021 10:21:22 EETTiedote

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti jatkaa Latokaskenniityssä sijaitsevan urheilutontin varausta Espoon Jääurheilun Tuki ry:lle, Olarin Voimistelijat ry:lle ja Tapiolan Voimistelijat ry:lle harjoitusjäähallin ja voimisteluhallin suunnittelua varten 30.6.2022 saakka entisin ehdoin. Varauksen jatko mahdollistaa vielä tarvittavien selvitysten ja suunnitelmien tekemisen. Hallin rakentamisen on suunniteltu aloitettavaksi vuoden 2022 keväällä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme