Espoon kaupunki - Esbo stad

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.4.2021

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa käsitellään mm. Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön terveysasemapalvelujen järjestämistä jatkossakin ulkoistetulla terveysasemalla. Lisäksi lautakunta käsittelee mm. kotihoidon pysäköintitunnusta. Lautakunta saa myös sosiaali- ja terveystoimen toimintakertomuksen vuodelta 2020 sekä vammaispalvelujen, aikuisten sosiaalipalvelujen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen sekä lastensuojelun valvontaraportit.

Kotihoidon pysäköintitunnuksen kertamaksu tunnuksen voimassaoloajalta

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään nyt päätettäväksi 100 euron kertamaksua kotihoidon pysäköintitunnuksen myöntämisestä tunnuksen voimassaoloajalta. Kertamaksulla 100 euroa (+ alv) katetaan pysäköintitunnusjärjestelmän perustamis-, kehittämis- ja ylläpitokustannuksia.

Kaupunginhallitus päätti 29.3.2021, että kotihoidossa otetaan tämän vuoden aikana käyttöön pysäköintitunnus sekä myöntämisperusteet tunnuksen käytölle. Uuden tieliikennelain mukaan kunnat voivat halutessaan päättää, että pysäköintitunnuksella saa pysäköidä kuntien maksullisille tai liikennemerkillä rajoitetuille ja kielletyille paikoille. Tulevaisuudessa asiakaskäynnillä oleva kotihoidon työntekijä voi siten pysäköidä kadulle tai muulle kunnan hallinnoimalle alueelle, pysäköintirajoituksista huolimatta.

Kotihoidon pysäköintitunnusten käyttöönotto tapahtuu vaiheittain. Pysäköintitunnus on digitaalinen sovellus, jonka käyttöä testataan ensin Tapiolan kotihoidon alueella. Käyttöönoton yhteydessä laaditaan kotihoidon pysäköintitunnukseen liittyvät soveltamisohjeet, joilla linjataan haku-, myöntö- ja hallintaprosessit. Käyttöönottoprojektin lopuksi hyväksytään soveltamisohjeet ja perusteet käytön laajentamiselle.

Terveysasemapalvelujen järjestäminen ulkoistettuna toimintana Matinkylän alueella ja hankinnan periaatteet

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään, että Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestön terveysasemapalvelut järjestetään jatkossakin ulkoistetulla terveysasemalla. Ulkoistetun terveysaseman sopimus alkaisi 1.10.2021 ja olisi voimassa toistaiseksi.

Lautakunnalle esitetään päätettäväksi hankinnan periaatteet:

 1. Terveysasemapalvelut järjestetään Henttaan, Suurpellon ja Kuitinmäen väestölle sekä niille asukkaille, jotka valitsevat sopimuskaudella terveysasemakseen palveluntuottajan terveysaseman.
 2. Terveysasemapalvelut tuotetaan Matinkylän läheisyydessä helposti saavutettavalla paikalla.
 3. Palveluntuottaja tuottaa terveysasemapalveluja samoin periaattein kuin tuotetaan kaupungin omia terveysasemapalveluja.
 4. Palveluntuottaja tuottaa kysyntään ja tarpeisiin perustuen laadukkaita ja asiakaslähtöisiä palveluja vastuuväestölleen.
 5. Palveluntuottaja ja kaupunki kehittävät terveysasemapalveluja kumppanuusperiaatteella.
 6. Ulkoistetun terveysaseman kustannukset kaupungille ovat korkeintaan samat kuin kaupungin omien terveysasemien kustannukset.
 7. Asiakkaat saavat palvelua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
 8. Asiakasmaksut ovat vastaavat kuin kaupungin omilla terveysasemilla.
 9. Palvelu tuotetaan palveluntuntuottajan toimitiloissa. Tilojen tulee olla esteettömät ja saavutettavat.
 10. Palveluntuottaja käyttää kaupungin potilastietojärjestelmää.
 11. Asiakkaat käyttävät HUS-diagnostiikkakeskuksen laboratorio- ja kuvantamispalveluja saatuaan lähetteen.

Lisäksi lautakunnan esityslistalla mm.

 • sosiaali- ja terveystoimen toimintakertomus 2020
 • valvontaraportit vammaispalvelujen, aikuisten sosiaalipalvelujen, mielenterveys- ja päihdepalvelujen sekä lastensuojelun valvonnasta 2020

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Perusturvajohtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@eduskunta.fi
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962, elina.yli-koski@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

De nya hållbarhetsberäkningarna för Esbo är fortfarande dystra och verkligheten är ännu dystrare – det finns inga förutsättningar för att godkänna lagarna om en vårdreform14.5.2021 12:35:48 EEST | Tiedote

”Vårdreformen framskrider i en coronadimma med skygglappar för ögonen”, säger Esbos stadsdirektör Jukka Mäkelä. ”Beredarna bryr sig inte om konsekvenserna för de växande städerna. Finansministeriets nya hållbarhetsberäkning är fortfarande oroväckande, även om den direkta nedskärningen i Esbo har minskat något. I verkligheten är situationen ännu dystrare: hållbarhetsberäkningen beaktar inte att ökningen av skattefinansieringen avtar och inte heller stadens kostnader för ändringen.”

Uudet painelaskelmat Espoolle edelleen synkkiä ja todellisuus vielä synkempi – sote-lakien hyväksymiselle ei ole edellytyksiä14.5.2021 12:34:34 EEST | Tiedote

”Sote-uudistuksen läpivientiä jatketaan koronasumussa ja laput silmillä”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. ”Vaikutuksista kasvaviin kaupunkeihin ei piitata. Valtionvarainministeriön uusi painelaskelma näyttää edelleen pahalta, vaikka Espoon suora leikkaus onkin vähän pienentynyt. Todellisuudessa tilanne on vielä synkempi: painelaskelma ei huomioi verorahoituksen kasvun hidastumista eikä kaupungille koituvia muutoskustannuksia.”

Espoo-päivää vietetään perinteiseen tapaan elokuun viimeisenä lauantaina 28.8.202111.5.2021 09:59:28 EEST | Tiedote

Espoo-päivää juhlitaan yhdessä koko kaupungin kanssa elokuun viimeisenä lauantaina 28.8.2021. Juhlintaan ja kaupunkijuhlan viettoon kutsutaan mukaan kaikki kaupunkilaiset ja kaupungin ystävät. Tänä vuonna poikkeusajan vuoksi erityisen odotettu Espoo-päivä muodostuu kaupunginosa- ja puutarhajuhlista sekä keskustelutilaisuuksista. Virtuaalisesti saavutettavat sisällöt verkossa tukevat ohjelmistoa ja ne kootaan Espoon digitaaliseen kulttuuritaloon Urban Espooseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme