Espoon kaupunki - Esbo stad

Sosiaali- ja terveyslautakunnassa ensi tiistaina 22.9.2020

Jaa

Lautakunta käsittelee mm. vuoden 2021 talousarviota ja vuosien 2021–2030 investointiohjelmaa.

Sosiaali- ja terveystoimen talousarvio ja taloussuunnitelma 2021

Vuonna 2021 sosiaali- ja terveystoimen menomääräraha on 880,1 milj. euroa (+5,4 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna). Menojen kasvu on suurinta erikoissairaanhoidossa ja vanhusten kotihoidossa. Toimintatulot ovat 70,5 milj. euroa ja toimintakate on -809,7 milj. euroa (-6,3 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna).  

Talousarvioesitys turvaa 2020 vuoden mukaiset resurssit palveluihin. Koronatilanne ja Taloudellisesti kestävä Espoo -tuottavuusohjelma, josta valtuusto päättää myöhemmin syksyllä, tuovat kuitenkin epävarmuutta talouteen. Palvelujen kehittäminen jatkuu, ja siinä lähtökohtina ovat laatu, turvallisuus ja kustannusvaikuttavuus. Väestön kasvun, väestön vanhenemisen ja maahanmuuton synnyttämään uuteen palvelutarpeeseen vastataan tuottavuutta lisäämällä. 

Lausunto tila- ja asuntojaoston esittämästä investointiohjelmasta vuosille 2021–2030 

Lautakunnalle esitetään, että investointiohjelmaan lisätään seuraavat toimitilahankkeet: 

  • Matinkylän Elä ja asu -hankkeen rakentamisen toteutustapaa ja kustannuksia koskeva päätös valmistellaan siten, että rakentaminen voidaan käynnistää vuonna 2023 
  • Tapiolan, Espoon keskuksen ja Espoonlahden Elä ja asu -hankkeiden toteuttamiseksi varaudutaan siten, että hankkeet on toteutettu vuoteen 2030 mennessä   
  • Perhe- ja sosiaalipalvelujen lapsiperhetoimintojen tilojen uudistaminen Leppävaaran, Matinkylä-Olari-Tapiola ja Espoonlahden suuralueilla Espoon keskuksen perhekeskus-toimintamallin mukaisesti  
  • Käynnistetään lastenkotitoimintaa ja vammaisten asumispalveluja tuottavat toimitilahankkeet  
  • Investointiohjelmaan varataan Leppävaaran sote-keskuksen suunnittelun edellyttämä määräraha.

Raportteja ja vastauksia 

  • Espoon lapsiperheköyhyys-ohjelman raportti 
  • Vastaus maksutonta ehkäisyä koskevaan aloitteeseen 
  • Hyks-alueen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämissuunnitelma 2021-2025 
     

Lisätiedot 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 22.9.2020
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat
Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604 
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962 

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Mikä on kirjastojen rooli kansalaisaktiivisuuden herättäjinä? Ilmastolukutaitoa-tapahtuma Sellon kirjastossa26.11.2021 16:16:15 EET | Tiedote

Keväällä toteutettu valtakunnallinen Ilmastolukupiirikampanja saavutti suuren suosion, lukupiirejä oli lähes sata ympäri Suomea. Ilmastolukupiirihaasteen toteutti Greenpeace, yhteistyössä Helmet-kirjastojen, kirjastojen valtakunnallisen Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle -hankkeen, Lukukeskuksen, Suomen Kirjastoseuran, Marttaliiton sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme