Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu 12.2.

Jaa

Lautakunnan seuraava kokous on 12.2. klo 16.15 alkaen. Lautakunta antaa tässä kokouksessa muun muassa lausunnon Helsingin kaupungin kiinteistöstrategiasta, itsemurhien ehkäisyohjelman käynnistämistä, ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen hanketta sekä neuvoloiden yhteydessä äideille tarjottavaa fysioterapiaa koskevista valtuustoaloitteista.

Toimivat, terveet ja hyvin saavutettavat tilat edellytys laadukkaille sote-palveluille

Sosiaali- ja terveyslautakunta antaa kaupunginhallitukselle pyydetyn lausunnon Helsingin kaupungin kiinteistöstrategiasta.

Lausuntoehdotuksessa todetaan, että Helsingin väestömäärän kasvu, ikääntyminen ja palvelujen uudistaminen tuovat tarpeita rakentaa muun muassa uusia terveys- ja hyvinvointikeskuksia, perhekeskuksia ja monipuolisia palvelukeskuksia sekä peruskorjata nykyisiä sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä olevia kiinteistöjä.

Toimivat, terveet, nykyaikaiset ja kuntalaisten helposti saavutettavat tilat ovat edellytyksiä sille, että helsinkiläiset jatkossakin valitsevat kaupungin tuottamat sosiaali- ja terveyspalvelut. Palvelut tulee sijoittaa hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle, mieluusti raideliikenteen solmukohtiin.

Kiinteistöstrategian yhtenä keskeisenä linjauksena on kaupungin tilojen avaaminen asukkaiden käyttöön. Tämä on hyvä periaate, mutta ei ole sosiaali- ja terveystoimen kaikkien tilojen osalta ongelmatonta ympärivuorokautisen toiminnan, erityislaitteiston, turvallisuuden, salassapidon ja puhtauteen liittyvien eriytyisvaatimusten vuoksi.

Kun nykyisten tilojen korjaustarpeita priorisoidaan ja aikataulutetaan, tulee ottaa huomioon sosiaali- ja terveyspalvelujen tilojen erityistarpeet, kuten toimintaan soveltuvat väistötilat.

Kiinteistöstrategian liitteenä oleva sisäilmaohjelma on sosiaali- ja terveyspalvelujen näkökulmasta keskeneräinen. Siitä puuttuvat selkeät toimenpide-ehdotukset eikä siinä oteta huomioon sosiaali- ja terveystoimen tiloja.

HUSin iho- ja allergiasairaalassa on keväästä 2018 alkaen toiminut sisäilmakeskus. Jotta vältetään päällekkäinen toiminta, Helsingin kaupungille ei ole tarvetta perustaa kiinteistöstrategissa esitettyä omaa sisäilmapoliklinikkaa.

Lausunnoilla olevassa kiinteistöstrategiassa keskeisiä painopisteitä ovat aktiivinen omistajapolitiikka, hiilineutraali Helsinki 2035, sisäilmaongelmien ratkaiseminen, toimitilojen hankintaprosessin nopeuttaminen, tilojen avaaminen asukkaille, tilojen väliaikaiskäytön kehittäminen, arvorakennusten hallinnan kehittäminen sekä sisäisen vuokajärjestelmän uudistaminen.

Lisätietoa: arkkitehti Pirjo Sipiläinen, p. 09 310 42256, pirjo.sipilainen@hel.fi

Kokouksen esityslista on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 20.8.20.8.2019 19:18:54 EESTTiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 20.8. kokouksen päätöstiedote on verkkosivuilla. Lautakunta päätti tässä kokouksessa omalta osaltaan sosiaali- ja terveystoimen ensi vuoden talousarviosta ja vuosien 2020 - 2022 taloussuunitelmasta. Lautakunta antoi lisäksi muun muassa pyydetyt lausunnot keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen hankesuunnitelmasta sekä kuntien roolista sote-palvelujen tuottajana mahdollisessa maakuntamallissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme