Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu 12.2.

Jaa

Lautakunnan seuraava kokous on 12.2. klo 16.15 alkaen. Lautakunta antaa tässä kokouksessa muun muassa lausunnon Helsingin kaupungin kiinteistöstrategiasta, itsemurhien ehkäisyohjelman käynnistämistä, ikääntyneiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen hanketta sekä neuvoloiden yhteydessä äideille tarjottavaa fysioterapiaa koskevista valtuustoaloitteista.

Toimivat, terveet ja hyvin saavutettavat tilat edellytys laadukkaille sote-palveluille

Sosiaali- ja terveyslautakunta antaa kaupunginhallitukselle pyydetyn lausunnon Helsingin kaupungin kiinteistöstrategiasta.

Lausuntoehdotuksessa todetaan, että Helsingin väestömäärän kasvu, ikääntyminen ja palvelujen uudistaminen tuovat tarpeita rakentaa muun muassa uusia terveys- ja hyvinvointikeskuksia, perhekeskuksia ja monipuolisia palvelukeskuksia sekä peruskorjata nykyisiä sosiaali- ja terveyspalvelujen käytössä olevia kiinteistöjä.

Toimivat, terveet, nykyaikaiset ja kuntalaisten helposti saavutettavat tilat ovat edellytyksiä sille, että helsinkiläiset jatkossakin valitsevat kaupungin tuottamat sosiaali- ja terveyspalvelut. Palvelut tulee sijoittaa hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle, mieluusti raideliikenteen solmukohtiin.

Kiinteistöstrategian yhtenä keskeisenä linjauksena on kaupungin tilojen avaaminen asukkaiden käyttöön. Tämä on hyvä periaate, mutta ei ole sosiaali- ja terveystoimen kaikkien tilojen osalta ongelmatonta ympärivuorokautisen toiminnan, erityislaitteiston, turvallisuuden, salassapidon ja puhtauteen liittyvien eriytyisvaatimusten vuoksi.

Kun nykyisten tilojen korjaustarpeita priorisoidaan ja aikataulutetaan, tulee ottaa huomioon sosiaali- ja terveyspalvelujen tilojen erityistarpeet, kuten toimintaan soveltuvat väistötilat.

Kiinteistöstrategian liitteenä oleva sisäilmaohjelma on sosiaali- ja terveyspalvelujen näkökulmasta keskeneräinen. Siitä puuttuvat selkeät toimenpide-ehdotukset eikä siinä oteta huomioon sosiaali- ja terveystoimen tiloja.

HUSin iho- ja allergiasairaalassa on keväästä 2018 alkaen toiminut sisäilmakeskus. Jotta vältetään päällekkäinen toiminta, Helsingin kaupungille ei ole tarvetta perustaa kiinteistöstrategissa esitettyä omaa sisäilmapoliklinikkaa.

Lausunnoilla olevassa kiinteistöstrategiassa keskeisiä painopisteitä ovat aktiivinen omistajapolitiikka, hiilineutraali Helsinki 2035, sisäilmaongelmien ratkaiseminen, toimitilojen hankintaprosessin nopeuttaminen, tilojen avaaminen asukkaille, tilojen väliaikaiskäytön kehittäminen, arvorakennusten hallinnan kehittäminen sekä sisäisen vuokajärjestelmän uudistaminen.

Lisätietoa: arkkitehti Pirjo Sipiläinen, p. 09 310 42256, pirjo.sipilainen@hel.fi

Kokouksen esityslista on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 23.4. kokous on julkinen18.4.2019 12:37:41 EESTTiedote

Kaikki halukkaat ovat tervetulleita seuraamaan lautakunnan kokousta tiistaina 23.4. klo 16.15 alkaen Kallion virastotaloon, Toinen linja 4 A. Kokousta voi seurata myös Helsinki-kanavalta. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa lääkäripalvelujen hankkimista terveysasemille palvelusetelillä sekä toiminnan ja talouden ennustetta. Lautakunnalle esitellään myös asiakkaille tarjottavia sähköisiä sosiaali- ja terveyspalveluja.

Asumisneuvonta on uudistunut – ota yhteyttä!17.4.2019 08:58:23 EESTTiedote

Helsingin asumisneuvonnan palvelut ovat uudistuneet. Asiakkaita palvelevat entistä paremmin ja joustavammin uusitut verkkosivut sekä myös chat-palvelu, johon voi tätä nykyä tunnistautua omilla henkilötiedoillaan ja näin ollen hoitaa myös henkilökohtaisia asioitaan. Asumisneuvonnan verkkosivujen uudistuksessa on luotu selkeitä palvelupolkuja, jotta asiakkaat löytävät mahdollisimman helposti tarvitsemansa tiedon ja tavoittavat neuvojat entistä paremmin. Chatissa voi hoitaa myös henkilökohtaisia asioita Asumisneuvonnan chatissä on nyt mahdollista tunnistautua tietoturvallisesti ja käsitellä siis myös henkilökohtaisia ja arkaluontoisia asioita. Chat-keskustelu alkaa aina anonyyminä, mutta tarvittaessa asiakaspalvelija voi pyytää asiakkaalta tunnistetietoja. Chatissa voi nyt saada myös somalinkielistä palvelua. Asumiskummitoiminnan hanketyöntekijä Seynab Omar Mohamed kertoo, että yhteydenottoja on tullut esimerkiksi asunnon hakuun liittyvissä asioissa. Asumiskummitoiminnan hankevastaava Maa

NeRo-neuvolarobotti vastaa kysymyksiin 24 h vuorokaudessa11.4.2019 09:01:12 EESTTiedote

Helsingin neuvolan chat-palvelu on uudistunut. Nyt asiakas voi kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä NeRo-neuvolarobotilta silloin, kun hänelle parhaiten sopii. NeRo-neuvolarobotti vastaa neuvolan asiakkaille vuorokauden ympäri. Helsingin neuvolan chat-palvelussa terveydenhoitaja on paikalla tuttuun tapaan arkisin klo 12–14. Asiakas voi halutessaan tänä aikana kertoa NeRolle, että toivoo keskustelua terveydenhoitajan kanssa. Chatissa voi keskustella terveydenhoitajan kanssa anonyymisti tai tarvittaessa terveydenhoitaja pyytää asiakasta tunnistautumaan. Näin chatissa voi hoitaa myös henkilökohtaisia asioita terveydenhoitajan ollessa paikalla. Neuvolan chatbot löytyy osoitteessa: www.hel.fi/neuvolachat Huomioithan, että NeRo ei osaa vielä vastata kaikkiin kysymyksiin, mutta esitetyt kysymykset auttavat NeRoa oppimaan koko ajan lisää. Omaan terveydenhoitajaan voi olla yhteydessä myös sähköisen asioinnin kautta www.hel.fi/asiointi Neuvolan yleinen puhelinpalvelu toimii arkisin klo 8–14 puh

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 9.4.9.4.2019 20:02:32 EESTTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 9.4. kokouksen päätöstiedote on verkossa. Lautakunnan kokoukseen osallistuivat tänään nuorisoneuvoston edustajat Jim Koskinen ja Elo Umukoro. Lautakunnan seuraava kokous on julkinen Lautakunnan seuraava 23.4. kokous on julkinen. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan kokousta Kallion virastotaloon, Toinen linja 4 A, klo 16.15 alkaen. Kokousta voi myös seurata Helsinki kanavalta. Lautakunnan seuraavan kokouksen listalla on mielenkiintoisia asioita, muun muassa kiireettömien lääkäripalvelujen hankkiminen terveysasemille palvelusetelillä. Lautakunta jätti asian tämän päivän kokouksessa pöydälle. Lautakunnalle myös esitellään, millaisia sähköisiä sote-palveluja helsinkiläisille tarjotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme