Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu 23.10.

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 23.10. klo 16.15. Lautakunta käsittelee muun muassa sosiaali- ja terveyspalvelujen toiminnan ja talouden ennustetta elokuun lopun tietojen pohjalta.

Palvelut ja talous toteutumassa suunnitellusti

Kaupungin helsinkiläisille tuottamat sosiaali- ja terveyspalvelut ja toimialalle asetetut tavoitteet ovat toteutumassa lähes suunnitellun mukaisesti.

"Asetimme tälle vuodelle yhdeksi tavoitteeksi, että asiakas pääsisi terveysasemalle lääkärin vastaanotolle kiireettömissä asioissa 10 vuorokauden sisällä. Tähän emme vielä ihan yllä muun muassa lääkärivajeen vuoksi, ja tehostammekin lääkäreiden rekrytointia eri tavoin. Kiireellisissä asioissa vastaanotolle pääsee tarvittaessa välittömästi", toimialajohtaja Juha Jolkkonen kertoo.

Muut tälle vuodelle asetut toimintaa ja palvelua koskevat tavoitteet ovat toteutumassa suunnitellusti.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen budjetissa on suhteessa toimialan kokoon nähden pieni, noin 4,9 miljoonan euron menojen ylityspaine. Tämän vuoksi esitetään, että kaupunginhallituksen talousarvioon osoittamasta 21 miljoonan euron määrärahasta käytetään vielä kohdentamaton loppuosa ylityspaineen kattamiseen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Helsingille tähän asti tuottamien erikoissairaanhoidon palvelumäärien perusteella näyttää siltä, että kustannukset tulevat ylittymään suunnitellusta 13,2 miljoonalla eurolla.

Sosiaali- ja terveystoimen tämän vuoden budjetti on yhteensä noin 2,2 miljardia euroa, josta sosiaali- ja terveyspalvelujen osuus on 1,4 miljardia euroa, toimeentulotuki 20,5 miljoonaa, vastaanottokeskusten toiminta 14,5 miljoonaa ja HUS 565,7 miljoonaa euroa.

Lisätietoja Sampo Pajari, talous- ja suunnittelupäällikkö, p. 09 310 42246, sampo.pajari@hel.fi.

Kokouksen esityslista liitteineen löytyy sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilta. Päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme