Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontuu 25.2

Jaa

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 25. helmikuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa palveluasumisen hankkimista ikääntyneille.

Asiakkaat, omaiset, järjestöt ja palveluntuottajat mukana hankinnan valmistelussa

Lautakunnalle esitellään periaatteet, joilla helsinkiläisille ikääntyneille hankittaisiin ympärivuorokautista palveluasumista. Nykyinen sopimus päättyy tämän vuoden lopussa.

Uutta hankintaa on valmisteltu huolellisesti. Suunnittelussa ovat olleet mukana aikaisempaa vahvemmin asiakkaat, heidän omaisensa, järjestöt ja palveluntuottajat. Yhteisissä työpajoissa kartoitettiin eri osapuolten näkemyksiä nykytilanteesta ja palvelun kehittämistarpeista.

Palveluntuottajat kutsuttiin lisäksi erilliseen tilaisuuteen, jossa käytiin lävitse tulevan hankinnan palvelukuvaus. Myös vanhusneuvoston jäseniä kuultiin hankinnan valmistelussa ja valmistelussa hyödynnettiin tuoreita vuoden 2019 asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia.

Hankinnassa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota palvelun korkeaan laatuun sekä laadun jatkuvaan seurantaan. Kaupunki ja tulevat palveluntuottajat käyvät vuosittain sopimuskatselmuksen ja arvioivat yhdessä palvelun laatua sovittujen laatumittareiden ja palvelusta saatujen palautteiden pohjalta. Lisäksi palveluntuottajien tulee julkaista valvontaraportit verkkosivuillaan. Myös kaupunki julkaisee nämä raportit.

Lautakunnalle esitetään, että hankinta toteutettaisiin dynaamisella puitejärjestelyllä. Tämä mahdollistaisi, että sopimuskauden aikana voitaisiin toteutuneen laadun perusteella reagoida siihen, mistä palveluasumispaikkoja jatkossa ensisijaisesti hankittaisiin. Dynaaminen menettely myös turvaisi joustavan palvelujen saatavuuden ja mahdollistaisi uusien palvelun tarjoajien pääsyn markkinoille koko sopimusajan. Uudeksi sopimuskaudeksi esitetään kuutta vuotta.

Helsinki tuottaa ikääntyneille palveluasumista itse, ostaa sitä kilpailutuksen pohjalta sekä tarjoaa asiakkaille myös mahdollisuuden hankkia palveluasumista palvelusetelillä. Omia palveluasumisen paikkoja kaupungilla on noin 1 750. Ostopalveluilla niitä hankitaan vuosittain 1 100 - 1 700. Palvelusetelillä palveluasumista hankki viime vuonna 470 asiakasta.

Lisätietoa medialle: arviointitoiminnan johtaja Tuulikki Siltari, p. 09 310 69984, tuulikki.siltari@hel.fi

Kokouksen esityslista liitteineen on sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilla.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme