SDP EDUSKUNTA

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan demarit: hallitus torjui leikkaukset peruspalveluihin

Jaa

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan demarit ovat erittäin tyytyväisiä hallituksen kehysriihen linjaukseen siitä, että ihmisille tärkeisiin arjen palveluihin satsataan hallitusohjelman mukaisesti.

- Kehysneuvottelut ovat olleet vaikeat, mutta lopulta pääministeri Marinin esityksistä löydettiin tie, jolla voidaan edetä yhdessä. Pidän erittäin tärkeänä sosiaali- ja terveyspalveluiden turvaamista ja aiemmin päätettyjen uudistusten jatkamista. Tämä on erinomainen linjaus hallitukselta, toteaa valiokuntaryhmän vetäjä, kansanedustaja Aki Lindén.

- Koronakriisin akuutti hoito vaatii hyvää päätöksentekokykyä ja kriisin jälkeinen jälleenrakentamisen aika yhteistä visiota. On tärkeää, että peruspalveluista ei tingitä. Korona on lisännyt hoitovajetta, johon tulee vastata tehokkaasti perustason sote-palveluihin satsaamalla. Etenkin nopea hoitoon pääsy mielenterveyden ongelmissa auttaa meitä myös työllisyystavoitteen saavuttamisessa, linjaa valiokunnan jäsen Kim Berg, joka on myös eduskunnan mielenterveyspoliittisen neuvottelukunnan jäsen. 

- Koronapandemia on lisännyt eriarvoisuutta. Monet vaikutukset ovat kasautuneet samoille – usein jo aiemmin vaikeassa asemassa olevalle – henkilöille. Haittavaikutuksia on todettu etenkin lasten ja nuorten sekä perheiden hyvinvoinnissa. Onkin hienoa, että hallitus on päättänyt aloittaa valmistelun lapsiin, nuoriin ja perheisiin kohdistuvasta monialaisesta toimenpidekokonaisuudesta. On myös äärimmäisen tärkeää saada lastensuojelun resurssit kuntoon. Tämän vuoksi pidän lastensuojelun henkilöstömitoituksen säätämistä erityisen ilahduttavana, summaa valiokunnan jäsen Heidi Viljanen.

- Lasten ja nuorten hyvinvoinnin, koulutuksen ja tulevaisuuden turvaamisen lisäksi on tärkeää kehittää edelleen vanhuspalveluita. Vanhusten kotihoidon uudistaminen, kuntoutuksen vahvistaminen ja entistä paremmin tarpeisiin vastaavat palvelumallit ovat tärkeitä kehittämisen kohteita, listaa valiokunnan jäsen Ilmari Nurminen. Myös suolistosyövän seulonnan lisääminen seulontaohjelmaan on tärkeä yksityiskohta hallituksen tekemistä päätöksistä.

- Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusten kehittäminen ja hoitotakuun voimaan saattaminen ovat keskeisiä ihmisten arjen palvelujen parantamisen kannalta. Yksinkertaisesti se, että ihminen pääsee vastaanotolle hoitamaan vaivansa jonottamatta ja jatkohoitoon sujuvasti, on koko sote-uudistuksenkin ydin, valiokuntaryhmä päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmari NurminenEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja

Puh:050 512 2189

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen: Laajalla keinovalikoimalla yhteisiin päästövähennystavoitteisiin6.5.2021 14:20:17 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) kertoo, että valtioneuvosto on tänään istunnossaan hyväksynyt periaatepäätöksensä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä kotimaan liikenteessä, lentoliikenteessä sekä meri- ja sisävesiliikenteessä. Erityisesti tieliikennettä koskeva periaatepäätös, joka tunnetaan paremmin fossiilittoman liikenteen tiekarttana, on keskeisessä roolissa liikenteen päästöjen vähentämisessä tulevina vuosina.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Suomen valttikortteja ovat korkea koulutustaso ja korkea osaaminen  5.5.2021 15:05:05 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään saanut käsiteltäväkseen hallituksen koulutuspoliittisen selonteon. Selonteko on kirjattu Sanna Marinin johtaman hallituksen hallitusohjelmaan SDP:n esityksestä. Selonteossa osoitetaan Suomen koulutuksen kehittämisen tiekartta 2030-luvulle ja pidemmälle, jotta Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta perustuu SDP:n laatimaan Osaamispolku 2030 -näkemykseen. Selonteko on ensimmäinen 15 vuoteen ja kattaa laajan tilannekuvan ja 2040-luvulle yltävää ennakointia tulevasta.

SDP:n Eloranta: Suomi elää osaamisesta5.5.2021 14:17:40 EEST | Tiedote

Sanna Marinin hallituksen koulutuspoliittisessa selonteossa esitetään 2040-luvulle ulottuva koulutuksen ja tutkimuksen tavoitetila sekä toimet, joilla luodaan merkityksellisen elämän edellytykset kaikille. Tiekartan avulla voidaan varmistaa, että Suomen menestys ja globaali asema myös jatkossa perustuu koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Tiekartta-ajatus on samasuuntainen SDP:n Osaamispolku 2030 -näkemyksen kanssa.

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Lisätalousarvio rakentaa vahvaa siltaa kulttuurille4.5.2021 14:01:56 EEST | Tiedote

– Kulttuuritoimijoita tarvitaan yhteiskunnan uudelleen rakentamisessa koronapandemian jälkeen, sanoo kansanedustaja ja valtakunnallisen kulttuurihyvinvointipoolin puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Eduskunta keskusteli tänään tiistaina hallituksen esityksestä vuoden toiseksi lisätalousarvioksi, joka pitää sisällään laajan tukipaketin kulttuurille, taiteelle ja liikunnalle. Meillä on lukuisia hyviä kokemuksia tieteen ja taiteen yhdessä tekemisestä tulevaisuuden ennakoinnissa. Taiteen ja kulttuurin ammattilaisilla on ammatinkin edellyttämää luovuuspotentiaalia ja juuri tätä nyt tarvitaan koronan jälkeisen yhteiskunnan rakentamisessa. – Toivonkin, että nyt kulttuurialalla lähdetään tietoisesti miettimään alan tulevaisuutta myös täysin uusista näkökulmista ja toisaalta, että taiteen ja kulttuurin kumppanuudet nähdään mahdollisuutena yhteiskunnassa myös muilla aloilla, Mäkisalo-Ropponen jatkaa. Nyt on tärkeää myös edistää kulttuurihyvinvoinnin toimintaedellytyksiä yhteiskunnassa, sillä

SDP:n Paula Werning: Vihdoinkin valoa tunnelin päässä, rajoitustoimia puretaan askel askeleelta3.5.2021 10:10:57 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Paula Werning (sd) on tyytyväinen, että yhteiskuntaamme puristavia rajoitustoimia aletaan purkamaan sitä mukaan, kun korona-epidemia hellittää. Tiukennettuihin rajoituksiin jouduttiin turvautumaan, kun tautitilanne lähti jälleen jokunen viikko sitten kiihtymään maassamme. - Olen iloinen, että rajoituksia on pystytty purkamaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että korona olisi selätetty, päinvastoin. Uusien tautitapauksien ryppäät muualla maailmassa kertovat siitä, miten virus käyttäytyy. Mikäli rajoituksia aletaan purkamaan liian aikaisin tai liian huolettomasti voimme ajautua tilanteeseen, missä rajoituksia jouduttaisiin jälleen kiristämään. Toivonkin, että kansalaiset jaksavat purkutoimista huolimatta toimia vastuullisesti, sillä uusia kiristystoimia kesän kynnykselle kukaan tuskin haluaa, Werning painottaa. Hallitus päätti viime viikolla, että yhteiskunnan avaaminen voi alkaa askel askeleelta. Voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia tulee silti edelleenkin noudat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme