Asuntomessut

Sosiaalisesti kestävä Asuntomessualue luo hyvinvointia Lohjalla

Jaa

Hiidensalmen Asuntomessualue Lohjalla tunnetaan ympäristön kannalta kestävästä rakentamisesta. Eri asumismuotojen ja palvelujen runsaus, osallistumisen mahdollisuudet, hyvä luontoyhteys ja saavutettavuus tekevät Hiidensalmesta myös sosiaalisesti kestävän asuinalueen.

Tasapainoisen ja sosiaalisen kestävän asuinalueen perustaan kuuluu monipuolisesti erilaisia asumisen muotoja. Hiidensalmessa kohtuullisen kokoiset vuokra- ja asumisoikeusasunnot sijaitsevat sulassa sovussa omistusasuntojen kanssa. Oman lisänsä monimuotoisuuteen tuo Suomessa harvinainen asunto-osuuskunta.

"Asunto-osuuskunta on ollut Suomen Asuntomessujen ja Lohjan yhteinen ponnistus. Kun halutaan tarjota ihmisille monipuolisia ja kohtuuhintaisia vaihtoehtoja asumiseen osuuskuntamalli on yksi mahdollisuus. Asunto-osuuskunnan järvinäkymälliseen kolmioon on päässyt hyvin kohtuullisella 7000 euron liittymis- ja osuusmaksulla, jonka päälle tulee kuukausittainen vuokra, jolla katetaan asunto-osuuskunnan hoito- ja lainanlyhennyskulut", kertoo Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää.

Erilaiset asumismuodot tuovat pysyvyyttä. Hiidensalmessa ihmisellä on mahdollisuus asua samalla alueella myös elämäntilanteen muuttuessa. Vanhempien luota voi muuttaa kokeilemaan siipiään omaan vuokrayksiöön. Omasta asunnosta pääsee iän karttuessa hoiva-asuntoon tutut maisemat säilyttäen ja useampi omakotitaloista on suunniteltu loppuelämän tarpeita ajatellen ja esteettömyys huomioiden.

Jotta saatiin aikaan sosiaalisesti kestävä asuinalue, kaikki näkökulmat olivat tiedossa jo messualueen asemakaavan laatimisen alkaessa. Modernilla kumppanuuskaavoituksella syntyi hoivakodin, vuokra- ja asumisoikeusasumisen sekä päiväkodin yhdistävä kerrostalokortteli.

"Yksi alueen suunnittelun lähtökohdista oli, että Hiidensalmi on kaikille avoin. Monen toimijan yhteistyön tuloksena on syntynyt monipuolinen kokonaisuus, josta tekijät voivat olla ylpeitä ja jossa asukkaat viihtyvät", iloitsee Asuntomessut Lohjalla -hankkeen projektipäällikkö Mirka Härkönen.

Sosiaalisesti kestävällä Hiidensalmen Asuntomessualueella korostuvat tilojen käytettävyys ja viihtyisyys, kestävät liikkumistavat, mahdollisuudet osallistua ja riittävät palvelut. Erityisesti on panostettu yhteistiloihin ja virkistysalueisiin. Kerrostalojen kerho- ja kuntoilutilat sekä kattoterassit saunatiloineen ovat asukkaiden yhteisiä. Rannan puistoalueen oleskelulaituri, liikunta- ja leikkipaikat, yhteiskäyttöveneet sekä levähdyspaikat ovat sekä asukkaiden että alueella vierailevien käytössä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mirka Härkönen, projektipäällikkö, Lohja
puh. 050 590 8020, mirka.harkonen@lohja.fi

Heikki Vuorenpää, operatiivinen johtaja, Osuuskunta Suomen Asuntomessut
puh. 050 531 6776, heikki.vuorenpaa@asuntomessut.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Lähes 70 prosentille alle 25-vuotiaista ihannekoti olisi omakotitalo9.7.2021 06:00:00 EEST | Tiedote

Tänään avautuvien Asuntomessujen yhteydessä on julkistettu uusin Asumisen ihanteet -tutkimus. Tulosten mukaan luonnon merkitys osana hyvinvointia on alle 25-vuotiaiden keskuudessa noussut vuodessa yli neljänneksellä. Kaupunkiympäristön luonto riittää enää vain 24 prosentille vastaajista, kun vielä viime vuonna prosenttiluku oli 59. Omakotitaloa heistä pitää ihanneasumismuotona peräti 68 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme