Vihreät - De Gröna

Sosiaaliturvakomitean esitys on askel kohti perustuloa

Jaa
Sosiaaliturvakomitea on tänään julkistanut sovun sosiaaliturvan kehittämisestä. Vihreiden Forsgrénin mielestä komitean esittämä yksi perusturvaetuus on askel kohti perustuloa.

Komitean jäsen kansanedustaja Bella Forsgrén olisi ollut valmis laajempiin uudistuksiin sosiaaliturvassa, mutta pitää neuvottelutulosta hyvänä.

- Yksi perusturvaetuus olisi askel kohti perustuloa. Toivon, että seuraava hallitus toteuttaa uudistuksen kunnianhimoisesti sekä yhtenäistämällä että yhdistämällä etuuksia, toteaa Forsgrén.

Kulunut vaalikausi on osoittanut, että sosiaaliturvan uudistamisella on todella kiire. Kohtaamme yhteiskuntana entistä enemmän ennakoimattomia kriisejä. Korona ja Ukrainan sota ovat jo vaikuttaneet kriittisesti monien toimeentuloon. Tiedämme, että ilmastokriisin vaikutukset kolkuttelevat oven takana. Sosiaaliturvasta tulee rakentaa ihmisten muuttuvien tarpeiden mukana elävä. Perustulo on siis ajankohtaisempi kuin koskaan.

- Tulevalla kaudella meillä on myös käytössämme Sosiaaliturvakomitean laatimat kustannusneutraalit laskelmat perustulosta, kertoo Forsgrén. 

Eriävä mielipide työkyvyttömyydestä

Forsgrén jätti komitean välimietintöön eriävän mielipiteen kohtaan, jossa esitetään mahdollisuuksia liittää työkykyyn ja työkyvyttömyyteen liittyviin etuuksiin velvoitteita osallistua palveluihin

- Ymmärrän tarpeen kannustaa ihmisiä palveluiden piiriin, mutta en usko pakkoon tehokkaana työkyvyn edistäjänä. Nyt ensisijainen ongelma on se, että ihmiset eivät pääse palveluiden piiriin ylipäätään. Pakottamista tehokkaampaa ovat riittävät ja laadukkaat palvelut sekä toimivat palveluketjut, kertoo Forsgrén.

- Meille Vihreille olennainen arvo politiikassa on, että ihmisiin uskotaan ja luotetaan, korostaa Forsgrén.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Harjanne ja Elo: Paremmalla kaupunkipolitiikalla luodaan kestävää hyvinvointia ja ratkotaan suurimpia ongelmia17.3.2023 16:17:59 EET | Tiedote

Kaupungeilla on keskeinen rooli talouden uudistamisessa ja osaamisen pohjaavan hyvinvoinnin luomisessa. Samalla kaupunkeja tarvitaan myös ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisessä. Monet Suomen kannalta keskeiset ongelmat kohdataan ja ratkaistaankin juuri kaupungeissa. Vihreät julkaisivat tänään teesinsä parempaan kaupunkipolitiikkaan.

Ohisalo: Lapsiperheköyhyyden torjunnasta ei saa tinkiä ensi hallituskaudellakaan9.3.2023 11:33:28 EET | Tiedote

Lapsena koettu köyhyys jättää pitkän jäljen koko elämän ajaksi. Pienituloisia lapsiperheitä on tuettava, eikä siihen riitä vain yhden vuoden väliaikaiset sosiaaliturvan korotukset. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo esittää blogikirjoituksessaan korotusten muuttamista pysyviksi ja kotipalvelun palauttamista 1990-luvun lamaa edeltäneelle tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme