Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sosiaalityö ja perhepalveluissa vierailuja rajoitetaan - Gerbyn ja Ristinummen hoitaja- ja lääkäritoiminnat suljettuina

Jaa

Vammaisten sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalveluissa, vammaisten päivä- ja työtoiminnassa sekä lastensuojelun yksiköissä vierailuja rajoitetaan lähimpiin henkilöihin 31.10.2020 saakka. Lisäksi Gerbyn ja Ristinummen terveysasemien hoitaja- ja lääkäritoiminnat edelleen suljettuina 1.11.2020 saakka.

Vierailut vammaisten sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksiköissä, vammaisten päivä- ja työtoiminnassa sekä lastensuojelun yksiköissä rajoitetaan mahdollisuuksien mukaan vain asiakkaiden lähimpiin henkilöihin ja perheeseen vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Suosittelemme omaisten ja lähimmäisten pitävän yhteyttä puheluiden ja videoviestinnän kautta.

– Varsinaista vierailukieltoa ei tällä hetkellä ole voimassa lastensuojelun yksiköissä. Perheenjäsenten, jotka vierailevat tai osallistuvat omaisensa hoitoon, tulee noudattaa henkilökunnalta saatuja ohjeistuksia. Lisäksi on huomioitava yleinen vahva maskisuositus, vahvistaa sosiaalityö ja perhepalveluiden tulosaluejohtaja Erkki Penttinen.

Yksiköissä vieraillaan rajoitetusti ja turvallisesti

Vierailut rajoitetaan pääosin vain asukkaan lähimpiin henkilöihin ja perheeseen. Yksiköissä vieraillaan vain asiakkaan omassa huoneessa tai vierailuun erikseen osoitetussa tilassa, ja vältetään yksikön yleisiä oleskelutiloja.

Vierailijoiden tulee käyttää suusuojaa koko vierailun ajan. Lisäksi vierailijalta varmistetaan, että hän ei ole altistunut koronavirukselle tai, että hänellä ei ole flunssan oireita.

Asumisyksiköissä asiakkaan kanssa on myös mahdollista lähteä kävelylle tai järjestää tapaaminen kodinomaisissa olosuhteissa perheen kanssa. Vahva suositus on, että myös kodinomaiset tapaamiset tapahtuvat ulkona tai muulla tavoin turvallisesti mahdollisten tartuntojen estämiseksi.

Jos asioidaan julkisissa tiloissa, kuten kaupassa tai apteekissa tai tilanteissa, joissa ei voida säilyttää riittäviä turvavälejä, tulee käyttää suusuojaa.

Gerbyn ja Ristinummen terveysasemien hoitaja- ja lääkäritoiminnat suljettuina 1.11. saakka

Peruutettavista vastaanottoajoista ilmoitetaan potilaille puhelimitse. Gerbyssä toimivat normaalisti lastenneuvola ja hammashuolto. Ristinummella lastenneuvola, hammashuolto ja haavahoitajan vastaanotto toimivat normaalisti. Samoin terveysasemien puhelinpalvelunumerot toimivat normaalisti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sosiaali- ja perhepalveluiden tulosaluejohtaja Erkki Penttinen, puh. 040 847 2610, erkki.penttinen@vaasa.fi
Avohuollon ylilääkäri Leena Kettunen, puh. 06 325 1626, leena.kettunen@vaasa.fi
Terveyspalveluiden kehittämissuunnittelija Sirpa Manninen, puh. 040 351 4324, sirpa.manninen@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kvaliteten upprätthålls starkt inom social- och hälsosektorn20.10.2020 14:50:16 EESTTiedote

Inom social- och hälsosektorn utfördes 29.9-1.10.2020 en auditering över upprätthållandet, genom vilken ikraftvarandet av kvalitetserkännandet för kvalitetsprogrammet Social and Health Quality Standard (SHQS) försäkras inom social- och hälsovårdsservicen. Det finns alltid delområden att förbättra, men i sin helhet är verksamheten av hög kvalitet och följer planenlig utveckling. Särskilt tack fick den utvecklingsvilliga och motiverade personalen.

Laatua ylläpidetään vahvasti sosiaali- ja terveystoimessa20.10.2020 14:50:05 EESTTiedote

Sosiaali- ja terveystoimessa tehtiin 29.9.-1.10.2020 ylläpitoauditointi, jolla varmistetaan Sosiaali- ja terveyspalvelujen laatuohjelman Social and Health Quality Standard (SHQS) laaduntunnustuksen voimassaolo. Aina löytyy parannettavia osa-alueita, mutta kokonaisuudessaan toiminta on laadukasta ja suunnitelmallista kehittämistä. Erityiskiitokset sai kehittämishaluinen ja motivoitunut henkilöstö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme