Helsingin yliopisto

Sota verkossa - miten sitä käydään? Keskustelu Tiedekulmassa 3.10.

Jaa

Pankit sulkevat ovensa, ambulanssia ei saa tilattua, sähkönjakelu loppuu, puhelinlinjat mykistyvät. Kyberhyökkäykset ovat nimestään huolimatta kouriintuntuvan fyysisiä. Niillä saadaan maa polvilleen hetkessä. Tämä koettiin Euroopassa tänä kesänä. Myös Suomessa uhka on olemassa ja siihen varaudutaan. Mutta kun hakkeri hyökkää, kenen vastuulla on toimia?

Keskustelemassa kyberturvallisuudesta ja hybridiuhista huippuasiantuntijat Jarna Petman, Jarno Limnéll, Hanna Smith ja Anssi Kärkkäinen. Tule kartuttamaan kansalaistietojasi uuden todellisuuden tilanteita varten ja kysymään lisää alan guruilta.

Sota verkossa on osa uuden Tiedekulman avaussarjaa Pieni maa, suuri muuttuja, jossa syvennetään ymmärrystä Suomea kohtaavista muutoksista.

Tilaisuus on avoin ja maksuton ja alkaa tiistaina 3.10. klo 17.00. Sisäänkäynti osoitteessa Yliopistonkatu 4. Tiedekulman Cafe palvelee tapahtuman aikana. Voit seurata tilaisuutta myös verkossa suorana tai tilaisuuden jälkeen tallenteena tästä linkistä.

Kes­kus­te­li­jat

Jarna Petman (OTT, dosentti) on kansainvälisen oikeuden yliopistonlehtori ja Erik Castrén -instituutin (oikeustieteellinen tiedekunta) varajohtaja, joka on tutkinut mm. kyberteknologian ja robotiikan vaikutusta kansainvälisoikeudelliseen sääntelyyn.

Jarno Limnéll on kyberturvallisuuden professori ja sotatieteiden tohtori, jonka tutkimuksen yhtenä keskeisenä alueena on kyberoperaatiot osana hybridisodankäyntiä.

Anssi Kärkkäinen on yleisesikuntaupseeri ja tekniikan tohtori, jolla on vuosien kokemus kyberpuolustuksen ja tietoturvallisuuden kehittämisestä ja toimeenpanosta puolustusvoimissa.

Hanna Smith on tänä vuonna Helsinkiin perustetun Eurooppalaisen hybridiuhkien osaamiskeskuksen strategisen suunnittelun johtaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapio Kovero
Viestinnän asiantuntija

Puh: 02941 22100
Sähköposti: tapio.kovero@helsinki.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Avioero lisää psyykenlääkitystä ja nostaa kuolleisuusriskiä14.8.2018 08:30Tiedote

Pitkissä avo- ja avioliitoissa vain harvat käyttävät psyykenlääkkeitä, mutta eroprosessin aikana lääkitys yleistyy selvästi. Myös tapaturmaisen, väkivaltaisen tai alkoholiperäisen kuoleman riski on voimakkaasti koholla heti avioeron jälkeen, varsinkin miehillä. Eroa harkitsevien ja eroprosessia läpi käyvien parien tukemiseen olisikin hyvä löytää uusia keinoja, ilmenee Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme