Laurea

Sote-uudistus avaa uusia mahdollisuuksia luoda hyvinvointia yhdessä

Jaa

Uudistus avaa erilaisia mahdollisuuksia kuntien, yritysten, järjestöjen ja oppilaitosten väliselle yhteistyölle.

Laurea-ammattikorkeakoulun koolle kutsumassa sote-integraatioon keskittyvässä seminaarissa pohdittiin yhteistyön uudenlaisia mahdollisuuksia.  Tapahtuma herätti laajaa kiinnostusta Lohjalla ja verkon välityksellä muualla Uudellamaalla.

Sote- ja maakuntauudistuksessa on kyse hallinnon uudelleenjärjestelystä. Jatkossa Suomessa on kolme hallinnon tasoa, valtio, maakunta ja kunta. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia tehdä asioita eri tavoin yhdessä. "Yhdessä tekeminen on aina ollut vahva osa laurealaista toimintatapaa, jossa korkeakoulu osallistuu vahvasti arjen kehittämistyöhön", muistutti Laurean rehtori Jouni Koski.

Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Pasi Pohjola kertoi sote-uudistuksen periaatteista, joilla lisätään asiakkaan valinnanvapautta ja sovitetaan palveluja uusilla tavoilla. Uudistuksen ytimessä on palvelujen organisoinnin ja tuottamisen erottaminen toisistaan. Se avaa monenlaisia mahdollisuuksia yhteistyölle eri toimijoiden välillä.

Tulevalla sote-uudistuksella on suuri merkitys suomalaisten kuntien vetovoimaisuuteen, joka tehdään jatkossa entistä enemmän yhteistyössä. "Hyvinvoinnissa on kyse hyvän elämän mahdollisuuksien tarjoamisesta", sanoi Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula. "Asukkaiden hyvinvointi tulee nähdä laajana kokonaisuutena, joka palvelee asukkaita arjen asioissa ja varmistaa kunnan elinvoimaisuuden, oli palveluiden tuottaja sitten kuka tahansa", hän totesi.

"Perinteinen jako sosiaali- ja terveyspalveluihin ei aina toimi uudessa maailmassa. Nykyaikainen terveys- ja hyvinvointijohtaminen kehittyy yhteistyöllä", sanoi Suomen sosiaali- ja terveys ry SOSTE:n johtaja Anne Knaapi.  Sote-uudistuksen uudenlaiset rakenteet, toimiva työnjako, asiakkaan valinnanvapaus ja digitalisaatio haastavat kaikki toimijat uudenlaiseen yhteistyöhön. Maakunta, kunnat, järjestöt, yritykset ja asukkaat ovat uusien yhteistyöhaasteiden edessä, mutta myös uusien yhteiskehittämisen mahdollisuuksien edessä, hän sanoi.

"Laurea-ammattikorkeakoulu haluaa olla mukana muutoksessa ja tekemässä sitä yhdessä maakunnan, kuntien ja järjestökentän kanssa", toteaa Laurean sote- ja maakuntauudistusjohtaja Petri Tani.

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva korkeakoulu. Laureassa oppiminen ja työelämän palvelut kulkevat käsi kädessä. Opiskelussa keskeisessä osassa ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, kuten projektit ja kehittämistehtävät. Tästä syystä opiskelu Laureassa tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden rakentaa tulevaisuutta yhdessä työelämän kanssa. 

Lisätietoja: Sote- ja maakuntauudistusjohtaja Petri Tani, Laurea-ammattikorkeakoulu, petri.tani@laurea.fi, 040 354 3617

Yhteyshenkilöt

Laurea viestintä:
viestinta@laurea.fi

Tietoja julkaisijasta

Laurea
Laurea
Ratatie 22
01300 Vantaa

09 8868 7150http://www.laurea.fi

Laurea-ammattikorkeakoulu toimii Uudellamaalla kuudella kampuksella. Opiskelussa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, kuten projektit, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja. Laurea-yhteisöön kuuluu noin 7 800 opiskelijaa, 500 henkilökunnan jäsentä ja 22 000 Laurean alumnia. Laurea on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhteisö.

Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea

Jäitkö yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa? Laurea-ammattikorkeakoulussa on vielä paikkoja kolmessa englanninkielisessä koulutuksessa28.6.2018 08:47Tiedote

Korkeakoulujen kevään 2018 yhteishaun opiskelijavalinnat on julkaistu viimeistään tänään torstaina 28.6. Opetushallituksen lähettämät tuloskirjeet on lähetetty kaikille hakijoille. Laurea-ammattikorkeakoulu järjestää kuitenkin vielä lisähaun kevään yhteishaussa täyttämättä jääneisiin opiskelupaikkoihin kolmessa englanninkielisessä koulutuksessa. Lisähaun tarkoituksena on tarjota syksyksi mahdollisimman monelle halukkaalle opiskelupaikka ammattikorkeakoulussa.

Messut vangeille ja yhdyskuntaseuraamusta suorittaville nyt toista kertaa Suomessa17.5.2018 12:37Tiedote

Helsingin Dallapénpuistossa järjestetään tiistaina 22. toukokuuta toiset rikostaustaisille suunnatut messut. Tänä vuonna myös rikostaustaisten perheet on huomioitu erityisesti messujen ohjelmassa. Vankimessujen tarkoituksena on ohjata ja tuoda tietoa palveluista, joita vangit ja muut rikostaustaiset sekä heidän läheisensä voivat käyttää rangaistuksen aikana ja sen jälkeen. Messuilla esittäytyy asumispalvelujen, oppilaitosten ja työllistymishankkeiden edustajia, päihdetyön yksiköitä, lapsi-, perhe- ja omaistyön palveluja, sekä monia muita palveluntuottajia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme