Laurea

Sote-uudistus avaa uusia mahdollisuuksia luoda hyvinvointia yhdessä

Jaa

Uudistus avaa erilaisia mahdollisuuksia kuntien, yritysten, järjestöjen ja oppilaitosten väliselle yhteistyölle.

Laurea-ammattikorkeakoulun koolle kutsumassa sote-integraatioon keskittyvässä seminaarissa pohdittiin yhteistyön uudenlaisia mahdollisuuksia.  Tapahtuma herätti laajaa kiinnostusta Lohjalla ja verkon välityksellä muualla Uudellamaalla.

Sote- ja maakuntauudistuksessa on kyse hallinnon uudelleenjärjestelystä. Jatkossa Suomessa on kolme hallinnon tasoa, valtio, maakunta ja kunta. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia tehdä asioita eri tavoin yhdessä. "Yhdessä tekeminen on aina ollut vahva osa laurealaista toimintatapaa, jossa korkeakoulu osallistuu vahvasti arjen kehittämistyöhön", muistutti Laurean rehtori Jouni Koski.

Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Pasi Pohjola kertoi sote-uudistuksen periaatteista, joilla lisätään asiakkaan valinnanvapautta ja sovitetaan palveluja uusilla tavoilla. Uudistuksen ytimessä on palvelujen organisoinnin ja tuottamisen erottaminen toisistaan. Se avaa monenlaisia mahdollisuuksia yhteistyölle eri toimijoiden välillä.

Tulevalla sote-uudistuksella on suuri merkitys suomalaisten kuntien vetovoimaisuuteen, joka tehdään jatkossa entistä enemmän yhteistyössä. "Hyvinvoinnissa on kyse hyvän elämän mahdollisuuksien tarjoamisesta", sanoi Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula. "Asukkaiden hyvinvointi tulee nähdä laajana kokonaisuutena, joka palvelee asukkaita arjen asioissa ja varmistaa kunnan elinvoimaisuuden, oli palveluiden tuottaja sitten kuka tahansa", hän totesi.

"Perinteinen jako sosiaali- ja terveyspalveluihin ei aina toimi uudessa maailmassa. Nykyaikainen terveys- ja hyvinvointijohtaminen kehittyy yhteistyöllä", sanoi Suomen sosiaali- ja terveys ry SOSTE:n johtaja Anne Knaapi.  Sote-uudistuksen uudenlaiset rakenteet, toimiva työnjako, asiakkaan valinnanvapaus ja digitalisaatio haastavat kaikki toimijat uudenlaiseen yhteistyöhön. Maakunta, kunnat, järjestöt, yritykset ja asukkaat ovat uusien yhteistyöhaasteiden edessä, mutta myös uusien yhteiskehittämisen mahdollisuuksien edessä, hän sanoi.

"Laurea-ammattikorkeakoulu haluaa olla mukana muutoksessa ja tekemässä sitä yhdessä maakunnan, kuntien ja järjestökentän kanssa", toteaa Laurean sote- ja maakuntauudistusjohtaja Petri Tani.

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva korkeakoulu. Laureassa oppiminen ja työelämän palvelut kulkevat käsi kädessä. Opiskelussa keskeisessä osassa ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, kuten projektit ja kehittämistehtävät. Tästä syystä opiskelu Laureassa tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden rakentaa tulevaisuutta yhdessä työelämän kanssa. 

Lisätietoja: Sote- ja maakuntauudistusjohtaja Petri Tani, Laurea-ammattikorkeakoulu, petri.tani@laurea.fi, 040 354 3617

Yhteyshenkilöt

Laurea viestintä:
viestinta@laurea.fi

Tietoja julkaisijasta

Laurea
Laurea
Ratatie 22
01300 Vantaa

09 8868 7150http://www.laurea.fi

Laurea on uutta osaamista tuottava Suomen palkituin ammattikorkeakoulu, jonka toiminnassa opiskelijat ovat keskiössä ja työelämäläheisyys keskeisessä asemassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea

Elintarviketuotannon käynnistäminen ja laajentaminen alkutuotannossa -infotilaisuuksia Uudellamaalla: Hyvinkää 20.11.10.11.2017 09:18Tiedote

Lähiruokaa Uudeltamaalta-hanke järjestää yhteistyössä Elintarviketurvallisuusviraston kanssa infotilaisuuksia, joihin olet tervetullut kysymään ja keskustelemaan elintarviketuotannon tilamyynnin aloittamisesta tai laajentamisesta, ja siihen liittyvästä valvonnasta ja sääntelystä asiantuntijoiden kanssa. Iltapäivässä on mukana myös yritysrahoituksen asiantuntijoita.

Elintarviketuotannon käynnistäminen ja laajentaminen alkutuotannossa -infotilaisuuksia Uudellamaalla: Porvoo 13.11.3.11.2017 09:15Tiedote

Lähiruokaa Uudeltamaalta-hanke järjestää yhteistyössä Elintarviketurvallisuusviraston kanssa infotilaisuuksia, joihin olet tervetullut kysymään ja keskustelemaan elintarviketuotannon tilamyynnin aloittamisesta tai laajentamisesta, ja siihen liittyvästä valvonnasta ja sääntelystä asiantuntijoiden kanssa. Iltapäivässä on mukana myös yritysrahoituksen asiantuntijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme