SDP EDUSKUNTA

Sote-valiokunnan demarit: Sote-alan työmarkkinakiistassa keskityttävä olennaiseen – henkilöstö tarvitsee arvostusta!

Jaa

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan demariryhmä vaatii valtakunnansovittelijalta ratkaisuesitystä sote-alan työtaisteluun.

Kuvat: J-P Flander
Kuvat: J-P Flander

– Nyt on toimittava määrätietoisesti, jotta voidaan palata neuvotteluihin ja kestävä ratkaisu löydetään. Suomalaisella hyvinvointiyhteiskunnalla ei ole varaa pitkittää tilannetta. Ihmisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaajiksi tarvitsemme toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut osaavine työntekijöineen, muistuttavat sote-valiokunnan demarikansanedustajat Ilmari Nurminen, Kim Berg, Anneli Kiljunen ja Heidi Viljanen.

– Sovittelijan aiempi esitys oli lyhyesti sanoen ala-arvoinen. Sovittelijan on tultava aktiivisesti esiin realistisella, tulevaisuuteen suuntaavalla ja ratkaisuhakuisella esityksellä, valiokuntaryhmä vaatii.

– Hyvinvointiyhteiskuntamme perustuu sopimisen kulttuurille. Siitä on pidettävä kiinni ja valtakunnansovittelijan tulee kantaa siitä erityistä vastuuta, ryhmä toteaa.

– Mikäli sovittelijan esitykset eivät saa osapuolia palaamaan neuvottelupöytään, on sovittelija vaihdettava, ryhmä linjaa.

– Sosiaali- ja terveydenhuollon kriisiytyneeseen tilanteeseen pitää löytää ratkaisu mahdollisimman pian, viivyttely on lopetettava.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kim BergEduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja - riksdagsledamot

Puh:050 514 3196

Kuvat

Kuvat: J-P Flander
Kuvat: J-P Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Pandemian aiheuttamaa oppimisvajetta on paikattava poliittisin toimin vielä pitkään25.5.2022 14:31:11 EEST | Tiedote

Kansanedustaja ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen pitää hallituksen lisätalousarviossa esitettyä 120 miljoonan tukipakettia lapsille ja nuorille välttämättömänä korona-ajan oppimisvajeen paikkaamiseksi. Lapsiasiavaltuutetun kertomus koronavuodesta 2021 alleviivaa pandemian kasvattaneen lasten eriarvoisuutta. Erityisesti mahdollisuudet etäopetuksessa menestymiseen ovat vaihdelleen lasten ja nuorten välillä merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme