Laurea

SOTE2020-seminaari 21.3. Laureassa: Osaamisen varmistaminen sosiaali- ja terveydenhuollon murroksessa

Jaa

Valtakunnallinen seminaari kokoaa sote-alan kouluttajat keskustelemaan alan osaamistarpeiden muutoksesta Espoon Leppävaaraan keskiviikkona 21.3.

Sote-uudistus ja yleinen työelämän murros haastaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten osaamisen. Digitalisaatio, monikulttuurisuus ja niukat resurssit muuttavat tapaa tehdä työtä, tuottaa palveluja ja kehittää osaamista ja ammattitaitoa.

Laurea-ammattikorkeakoulussa järjestetään keskiviikkona 21.3. valtakunnallinen SOTE2020-seminaari. Se kokoaa yhteen yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, ammattiopistojen opettajat, kouluttajat ja opiskelijat sekä työelämän edustajat keskustelemaan uusista osaamistarpeista ja tutustumaan sote-uudistusta tukeviin pedagogisiin innovaatioihin.

SOTE2020-seminaarin tulee avaamaan kansliapäällikkö Anita Lehikoinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Muina puhujina seminaarissa kuullaan muun muassa lääkintöneuvos Tuija Kumpulaista sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä professori Vuokko Niirasta Itä-Suomen yliopistosta.

Seminaari järjestetään Laurean Leppävaaran kampuksella klo 9.00 - 16.00 ja sen juontaa toimittaja Tiina Merikanto. Seminaarin järjestävät COPE-hanke ja Laurea-ammattikorkeakoulu.

COPE-hankkeessa tutkitaan ja kehitetään toimintaa tilanteessa, jossa sote-uudistus, digitalisaatio, monikulttuurisuus ja niukat resurssit muuttavat tapaa tehdä työtä, tuottaa palveluja ja kehittää osaamista ja ammattitaitoa. Lisätietoa COPE-hankkeesta www.stncope.fi

Seminaarin ohjelma: https://www.laurea.fi/tapahtumat/Sivut/SOTE2020-seminaari.aspx

Lisätietoja:

Petri Tani

johtaja, SOTE- ja maakuntauudistus, Laurea-ammattikorkeakoulu

Puh. 040 354 3617, petri.tani@laurea.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laurea viestintä:
viestinta@laurea.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Laurea
Laurea
Ratatie 22
01300 Vantaa

09 8868 7150http://www.laurea.fi

Laurea-ammattikorkeakoulu toimii Uudellamaalla kuudella kampuksella. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, kuten projektit, joiden ansiosta opiskelijamme verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja. Laurea-yhteisöön kuuluu noin 7 800 opiskelijaa, 500 henkilökunnan jäsentä ja 24 000 alumnia. Laurea on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton yhteisö.

Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea

Robotit helpottamassa hoitohenkilön arkea sairaaloissa21.11.2018 14:15Tiedote

Tutkimusten mukaan hoitohenkilöstön työajasta jopa 30 prosenttia menee muuhun kuin varsinaiseen hoitotyöhön. Siksi robotit voisivat soveltua erinomaisesti fyysistä työvoimaa vaativiin rutiininomaisiin tehtäviin. Carea ja Pohjola Sairaala ovat mukana Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun ylimaakunnallisessa yhteistyöhankkeessa, jossa kehitetään uutta ja innovatiivista ratkaisua pienten jätejakeiden keräämiseen, säilyttämiseen ja kuljettamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme