Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Sotevalvonnan järjestäminen Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella – tervetuloa tilaisuuteen verkossa

Jaa
Aluehallintovirastojen ja Valviran järjestämä tilaisuus pidetään torstaina 16.6.2022 kello 9.00–12.30 verkossa. Aluetilaisuus on suunnattu tulevien hyvinvointialueiden sote-palveluiden valvontaa suunnitteleville, valvonnasta vastaaville sekä luottamushenkilöille. Tilaisuuteen osallistuu myös sosiaali- ja terveydenhuollon valvontaa tekeviä alueellisia ja valtakunnallisia viranomaisia.

Vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä ja palveluiden valvonnasta siirtyy kunnilta hyvinvointialueille ensi vuoden alussa. Valvontaviranomaiset haluavat tukea hyvinvointialueita sote-valvonnan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tilaisuuden tarkoituksena on lisätä hyvinvointialueiden sote-valvontaa tekevien ja valvontaviranomaisten keskinäistä vuorovaikutusta ja verkostoitumista.

Tilaisuus on tarkoitettu Itä-Suomen aluehallintoviraston alueella toimivien hyvinvointialueiden ja kuntien sote-valvonnan toimijoille ja luottamushenkilöille sekä viranomaisvalvojille. Tilaisuudessa kuulemme, missä vaiheessa hyvinvointialueet ovat valvontatehtävänsä valmistelussa. Lisäksi kuulemme omavalvonnasta, potilas- ja asiakasturvallisuudesta, sote-valvonnan yhdyspinnoista, sote-tietojärjestelmien valvonnasta ja THL:n keräämästä arviointitiedosta. 

Verkossa pidettävä tilaisuus on avoinna myös toimittajille. Ilmoittautumiset Ulla Saalastille, etunimi.sukunimi@avi.fi.

Tilaisuuden järjestää aluehallintovirastojen ja Valviran yhteinen Hyvinvointialueiden sote-järjestämisen valvonnan suunnittelu ja kehittäminen, HVA-projekti.

Tervetuloa!

Tämä alueellinen tilaisuus on jatkoa 31.3.2022 pidetylle valtakunnalliselle tilaisuudelle, jonka materiaali ovat saatavilla HVA-projektin verkkosivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Leena Serpola-Kaivo-oja, Hyvinvointialueiden sote-järjestämisen valvonnan suunnittelu ja kehittäminen, HVA-projekti, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, 0295 017 290


Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat –vastuualueen johtaja Ulla Ahonen,
0295 016 888, Itä-Suomen aluehallintovirasto


Terveydenhuollon ylitarkastaja Ansa Sonninen, 0295 016 941, Itä-Suomen aluehallintovirasto


etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto: Elintarvikeketju tuottajalta kuluttajalle varmistetaan yhdessä9.6.2023 15:08:31 EEST | Tiedote

Alueellisen päivittäistavarahuollon verkoston vuoden kolmas kokoontuminen pidettiin 9.6.2023. Puheenjohtaja Terttu Savolainen kertoi aluehallintoviraston valmiusharjoituksesta Pohjoinen23, sekä Rokualla pidetystä viraston historian suurimmasta alueellisesta maanpuolustuskurssista. Hän toivotti MMM:n ylijohtaja Pentti Lähteenojan tervetulleeksi kertomaan maa- ja metsätalousministeriön varautumisesta päivittäistavarahuollon alalla. ”Aivan välttämätöntä on turvata jokaiselle ruoka, vesi ja energia, sekä varmistaa alkutuotannon, jalostuksen ja jakelun toiminta kaikissa häiriötilanteissa, puheenjohtaja Savolainen linjasi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme