Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Space Tourism Forum Porvoo kokoaa yhteen avaruusmatkailun tutkimuksen ja koulutuksen asiantuntijoita

Jaa

Avaruusmatkailun alkaminen on näyttäytynyt pitkään saavuttamattomana päämääränä, mutta viime vuosikymmenen teknologisten läpimurtojen vuoksi ensimmäisten kaupallisten avaruusturismilentojen ennustetaan toteutuvan aivan lähitulevaisuudessa. Avaruusalan kehittyessä tarve tutkia tulevaisuuden ilmailun erilaisia näkökohtia tulee kasvamaan entisestään.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Porvoon Campus järjestää ensimmäisen avaruusmatkailun foorumin, ilmaisen virtuaalisen tapahtuman, joka kokoaa yhteen alan asiantuntijoita ja esittelee avaruusmatkailun koulutuksen ja tutkimuksen uraauurtavaa työtä. Virtuaalinen tapahtuma pidetään verkossa 26.11.2020 klo.13.00-16.00.

Tapahtuma toivottaa tervetulleeksi kaikki avaruusmatkailusta kiinnostuneet - teknologian asiantuntijoista aihepiiristä innostuneisiin opiskelijoihin. Interaktiivinen tapahtuma koostuu sekä asiantuntijoiden puheenvuoroista että paneelikeskustelusta, tarjoten osallistujille mahdollisuuden verkostoitua ja esittää kysymyksiä alan eri asiantuntijoille.

Tapahtuman pääpuhujina ovat lehtori Annette Toivonen Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta ja Mikko Dufva SITRAsta. Annette Toivonen on uraa-uurtava avaruusmatkailun väitöskirjatutkija, joka tapahtumassa myös julkaisee esikoisteoksensa Sustainable Space Tourism: An Introduction (Channel View Publications, UK). Mikko Dufva on SITRAn innovaatiorahaston johtava kehitysasiantuntija, joka keskittyy tulevaisuuden trendien tutkimiseen ja sellaisten signaalien tunnistamiseen, joista saattaa tulla merkittäviä tulevaisuudessa.

Tapahtumassa on myös asiantuntijapaneeli, johon kuuluvat avaruusfyysikko ja Ilmatieteen laitoksen tutkimuspäällikkö Pekka Janhunen, työ-ja elinkeinoministeriön avaruuspolitiikan pääasiantuntija Maija Lönnqvist ja Annette Toivonen. Paneelia moderoi Haaga-Helian tietotekniikan lehtori Darren Trofimczuk.

Tapahtuman pääorganisaattori - Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Porvoo Campus - on vuodesta 2019 mahdollistanut opiskelijoille avaruusmatkailuun liittyvää koulutusta. ”Responsible space tourism” on maailman ensimmäinen korkeakoulukurssi, joka kietoo yhteen kestävän kehityksen megatrendin ja avaruusmatkailun.

Haaga-Helian ammattikorkeakoulu on tarjonnut hotelli- ja ravintola-alan sekä matkailun koulutusta jo 50 vuoden ajan. Haaga-Helia oli yksi ensimmäisistä ammattikorkeakouluista Suomessa, joka aloitti ilmailualan tutkinto-ohjelman ja on nyt aloittanut avaruusmatkailun opettamisen. Tapahtuman järjestävät tapahtumatuotantoon erikoistuneet opiskelijat Porvoon Campukselta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Space Tourism Forum Porvoo tapahtumaan avartaaksesi tietämystäsi avaruusmatkailusta, koulutuksesta ja kestävästä avaruuskehityksestä.

Tilaisuus on englanninkielinen.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut.
Ilmoittautumislomake: https://www.lyyti.fi/reg/Space_Tourism_Forum_Porvoo_7854

Lisätietoja tapahtumasta löytyy virallisilta verkkosivuilta: https://www.spacetourismporvoo.fi/Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Annette Toivonen, lehtori (tapahtumaohjelma ja aiheet),
Annette.toivonen@haaga-helia.fi

Kristina Laurinciukaite, tapahtumanhallinnan opiskelija (muut käytännön kysymykset),
Kristina.laurinciukaite@myy.haaga-helia.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Porvoon korkeakoulukampus 10 vuotta – yhdessä, tillsammans, together!10.11.2021 11:14:45 EET | Tiedote

Haaga-Helia ja Laurea-ammattikorkeakoulu ovat työskennelleet yhteisellä Porvoon kampuksella jo kymmenen vuotta. Kahden ammattikorkeakoulun yhteistyö lähti alun perin liikkeelle tarpeesta uudistaa opetustilojaan. Kampuksen ikkunoista aukeaa näkymät historialliseen Porvoon kaupunkiin, mutta aivan kuten Porvoon kaupunki on kehittynyt ja laajenee Länsirannalle, on yhteistyö muovautunut kuluneiden vuosien aikana aidoksi yhteistyöksi alueen elinvoiman edistämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme