MessukeskusMessukeskus

SPAN 18 -puusiltakilpailussa ennätysosanotto

Jaa

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry ja Messukeskus järjestävät SPAN 18 -puusiltakilpailun FinnBuild 2018 -messujen yhteydessä Helsingissä 10.–12.10.2018. Kilpailemassa on ennätysmäärä joukkueita.

SPAN-siltakilpailuun ilmoittautuminen on päättynyt, ja mukaan on lähdössä ennätykselliset 11 joukkuetta. Mukana ovat Hämeenlinnan, Jyväskylän, Kaakkois-Suomen, Metropolian, Saimaan, Savonian, Seinäjoen ja Tampereen ammattikorkeakoulut sekä Tampereen teknillinen yliopisto.

SPAN järjestetään tänä vuonna jo viidettä kertaa. Siltakilpailu on kasvanut yhdeksi messujen seuratuimmista ohjelmista, ja nyt katsojat saavat entistäkin paremmat puitteet seurata niin siltojen rakentamista kuin koestamista. Kisa järjestetään hallissa 1, puuteemaisen FinnBuild Wood-alueen vieressä.

”Karttaa vasten voi perustellusti todeta, että mukana on koko Suomi”, iloitsevat kilpailun koordinoinnista vastaavat Teemu Vehmaskoski RIListä ja Katrina Kukkonen RIAsta. ”Seuraava askel on kansainvälistyminen. Jo viime kerralla kisa kiinnitti selvästi kansainvälisten
messukävijöiden huomion.”

Nyt ensimmäistä kertaa on mukana myös Industry Partner, Sweco Rakennetekniikka Oy, joka on näin mahdollistamassa opiskelijoiden osaamisen kasvua. ”Haluamme olla alan tunnettu kehittäjä ja rakentaa pitkäjänteisesti yhä parempaa insinööriosaamista. Olemme vahvasti mukana oppilaitosyhteistyössä ja haluamme tehdä sen eteen konkreettisia asioita”, toteaa Sweco Rakennetekniikan liiketoiminnan kehitysjohtaja Atte Leppänen.

SPAN 18 on tarkoitettu rakennustekniikan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille ympäri Suomen. Tavoitteena on aktivoida alan nykyiset opiskelijat, edistää tulevien opiskelijoiden kiinnostusta rakennesuunnittelua kohtaan ja tuoda positiivista julkisuutta koko alalle.

Kisan palkintokategorioina ovat suunnittelu, esteettisyys ja kestävyys. Esteettisin silta palkitaan 1500 euron stipendillä. Joukkue, jonka sillan ennalta arvioitu kantavuus on lähimpänä koestuksen tulosta, palkitaan 1500 euron stipendillä. Kestävin silta palkitaan 2000 euron stipendillä. Stipendit rahoittaa Suomen Messusäätiö. Lisätietoa ja kilpailun säännöt löytyvät sivulta www.ril.fi/span18.

Kilpailu järjestetään yhteistyössä Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n , Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n,Messukeskuksen ja Industry Partner Sweco Rakennetekniikka Oy:n kanssa.

Lisätietoja kilpailujärjestelyistä antaa kilpailusihteeri Katrina Kukkonen, puh. 040 450 5531, katrina.kukkonen@ria.fi.

Lisätietoja kilpailukonseptista antaa johtaja Teemu Vehmaskoski, puh. 050 352 6878, teemu.vehmaskoski@ril.fi.

Lisätietoja FinnBuild-messuista
antaa tiedottaja Taira Sjöblom-Tallus, puh. 050 385 5482, taira.sjoblom-tallus@messukeskus.com

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Maataloussektorin Innovaatiopalkinto GrainSenselle15.11.2018 13:00Tiedote

MaatalousKonemessujen yhteydessä jaettava Suomen Messusäätiön rahoittama 5 000 euron arvoinen Agri-INNO-tunnustuspalkinto on myönnetty suomalaiselle tuoteinnovaatiolle GrainSenselle. Tuote on kädessä pidettävä mittalaite, joka analysoi viljanlaadun. GrainSense on merkittävä tekninen innovaatio, joka on jo markkinoilla. Agri-INNO-palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa MaatalousKonemessujen avajaisissa 15.11. Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme