Vaasan kaupunki - Vasa stad

Stadens samarbetsförhandlingar fortsatte

Dela

Vasa stads samarbetsförhandlingar fortsatte efter sommarpausen onsdag 12.8. För närvarande är många faktorer som inverkar på förhandlingarna ännu öppna.

Enligt personaldirektör Tuulikki Kruhse-Poutanen pekar de preliminära förhandlingarna och sektorernas överväganden på att sparmålet (4,85 miljoner) inte nås med enbart permitteringar.

- Det kommer troligtvis att komma en tillfällig lindring i skyldigheten att täcka underskott enligt kommunallagen, och om en sådan möjlighet erbjuds kommer staden naturligtvis att utnyttja den. Avsikten är också att ansöka om en höjning av den prövningsbaserade statsandelen, berättar Kruhse-Poutanen.

Vid förhandlingarna tog man också upp hur förnuftigt det är med permitteringar på sådana resultatområden som har fått tilläggsanslag från staten på grund av coronasituationen. Vid permittering av ifrågavarande yrkesgrupper skulle också tilläggsanslaget eventuellt gå förlorat.

- Vid förhandlingarna är det ännu flera faktorer som är öppna och som behöver lösas innan vi kan besluta om permitteringar och om vilka yrkesgrupper de slutligen gäller, säger Kruhse-Poutanen.

Följande möte hålls 14.9 och förhandlingarnas slutresultat behandlas i stadsstyrelsen 21.9.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum