Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Stadin ammattiopiston ja aikuisopiston uutena päällikkönä aloittaa Maria Korpi

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti tiistaina 29.8. nimittää ammatillisen koulutuksen päällikön virkaan Maria Korven.

Korpi aloittaa 1.10.2017 Suomen yhden suurimman ammatillisen eli Stadin ammattiopiston ja Stadin aikuisopiston rehtorina.

Stadin ammattiopisto ja Stadin aikuisopisto ovat monialaisia ammatillisia oppilaitoksia, joissa opiskelee yhteensä 17 000 nuorta ja aikuista. Oppilaitokset toimivat 17 toimipaikassa Helsingin kaupungin alueella ja niissä työskentelee lähes 1 000 koulutusalan osaajaa. Ammatillisen koulutuksen reformi uudistaa koulutusta perusteellisesti vuodesta 2018 alkaen. Koska muutoksella on merkittäviä vaikutuksia myös Stadin ammattiopiston ja Stadin aikuisopiston toimintaan lähivuosina, kiinnitettiin valintaprosessissa erityistä huomiota muutosjohtamisen ja viestinnän taitoihin sekä kykyyn innostaa henkilöstöä muutoksessa.

"Maria Korvella on laaja-alainen ja monipuolinen ammatillisen koulutuksen tuntemus, ammatillisen oppilaitoksen rehtorikokemus sekä kehittämissuuntautunut ja ratkaisukeskeinen johtamisote. Hänen etunaan on myös erinomainen kyky innostaa ja osallistaa henkilöstöä muutoksen läpivientiin sekä vahva ennakointiosaaminen ja elinkeinoelämän tuntemus", sanoo lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja Arja Kukkonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Arja Kukkonen, lukio, ammatillinen ja vapaa sivistystyö johtaja
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, puh. 09 31086611, arja.kukkonen@hel.fi

Essi Eranka, viestintäpäällikkö
puh. 09 310 74342, 040 568 1369, essi.eranka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala


Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

KUTSU: Tervetuloa Maailman opettajien päivän aamiaiselle Kaupungintalolle15.9.2017 15:16Kutsu

Hyvä median edustaja, Toivotamme Teidät tervetulleeksi Maailman opettajien päivän aamiaiselle Kaupungintalolle torstaina 5.10. klo 8-9.30. Tilaisuus järjestetään Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ja Helsingin opettajien ammattiyhdistyksen kanssa yhteistyössä. Tilaisuuden tarkoituksena on kertoa Helsingin tuoreista painopisteistä kasvatuksessa ja koulutuksessa sekä keskustella opettajien työstä. Ohjelmassa on puheenvuorot apulaispormestari Pia Pakariselta, puheenjohtaja Olli Luukkaiselta sekä toimialajohtaja Liisa Pohjolaiselta. Alustusten jälkeen on mahdollisuus käydä keskustelua ja esittää kysymyksiä. Pyydämme ilmoittautumisia ruokavalioineen osoitteeseen: pirre.seppanen@hel.fi 3.10. mennessä.  Taustaksi: Maailman opettajien päivää on vietetty maailmanlaajuisesti Unescon ja Education Internationalin aloitteesta vuodesta 1994 alkaen 5. lokakuuta. Päivän tarkoituksena on muistuttaa opetus- ja kasvatustyön tärkeydestä muuttuvassa maailmassa.    Ystävällisesti, Pia Pakarinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme