Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Stadin AO:n työelämäpalkinnot jaettiin oppilaitosyhteistyön kehittäjille

Jaa

Stadin ammatti- ja aikuisopiston eli Stadin AO:n työelämäpalkinnot ovat tunnustus sellaisille henkilöille ja työnantajille, jotka ovat kehittäneet ammatillisen koulutuksen ja työelämän välistä saumatonta yhteistyötä. Kaikkien palkittujen toiminnassa on korostunut vastuullisuus ja jatkuvan oppimisen arvostus.

Stadin AO:n työelämäpalkinnot jaettiin jo neljännen kerran. Vuoden 2022 palkitut ovat:

Vuoden työpaikkaohjaaja
Yulia Sidorova, Quality Control Manager, Labsystems Diagnostics Oy

Vuoden työelämäkumppani

Pharmac Finland Oy

Vuoden yrittäjäopiskelija
Siiri Karosto, rakennusala, Stadin AO

Vuoden yrittäjyyskasvatuksen kumppani
Business Helsinki

Vuoden Stadin eldis eli oppimisen liekin sytyttäjä
Zugu Oy Pâtisserie Teemu Aura

Vuoden työelämäyhteistyöopettaja
Aila Kuusio, sosiaali- ja terveysalan opettaja, Stadin AO

Valinnoissa korostuu vastuullisuus ja eettisyys

Stadin AO:n asiakkuusvastaava Arja Wahlberg-Jauho kertoo valintaperusteissa nousseen tänä vuonna esille erityisesti vastuullisuuden ja eettisen opiskelijoiden ohjauksen. Tämä on näkynyt esimerkillisenä ja laadukkaana perehdyttämisenä. Hyvin perehdytetty opiskelija kokee olonsa tervetulleeksi. Oppimistulokset ovat hyviä, kun työpaikalla sitoudutaan ohjaustyöhön ja ilmapiiri on arvostava, avoin ja kannustava.

Palkittujen työelämäyhteistyössä on korostunut myös yhteiskunnallinen vastuu erilaisten oppijoiden kouluttamisesta tulevaisuuden ammattilaisiksi.

Tiivis työelämäyhteistyö kehittää ammattitaitoa

Työelämässä oppimisen merkitys on korostunut ammatillisessa koulutuksessa. Yhä useampi työpaikka tarjoaa valmistumisen ja uran jatkon kannalta arvokkaita oppimismahdollisuuksia koulutus- tai oppisopimuksen muodossa. Opiskelijoiden tavoitteelliset työelämässä oppimisen jaksot suunnitellaan yhteistyönä opiskelijan, ammatillisen opettajan, Stadin AO:n työvalmentajan ja työnantajan kesken.

”Stadin AO kouluttaa ja valmentaa uusia osaajia työelämään ja samaan aikaan tukee työelämässä olevan henkilöstön osaamisen kehittymistä. Tästä syystä meidän tulee tehdä tiivistä työelämäyhteistyötä opiskelijoiden osaamistarpeita ennakoitaessa, opetusta- ja ohjausta järjestettäessä sekä arvioitaessa,” kertoo palkintoraadin puheenjohtaja rehtori Eeva Sahlman.

 

”Työelämäyhteistyöstä hyötyvät niin opiskelijat, työantajat kuin Stadin AO:n henkilöstö. Se ylläpitää ja kohottaa opetushenkilöstön ammatillista osaamista, vastaa työelämän osaamistarpeisiin ja edistää työllisyyttä.”

Stadin AO:ssa opiskelee noin 22 000 opiskelijaa yli 50 eri ammattiin eri puolilla Helsinkiä. Stadin AO tekee tiivistä ja monimuotoista työelämäyhteistyötä niin pienten työnantajien kuin suurkonsernien kanssa.

Lisätiedot:

Rehtori Eeva Sahlman, eeva.sahlman@hel.fi, 040 336 1017

Asiakkuusvastaava Arja Wahlberg-Jauho, arja.wahlberg-jauho@edu.hel.fi, 050 376 4895

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rehtori Eeva Sahlman, eeva.sahlman@hel.fi, 040 336 1017

Asiakkuusvastaava Arja Wahlberg-Jauho, arja.wahlberg-jauho@edu.hel.fi, 050 376 4895

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 7.2.20233.2.2023 10:31:29 EET | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 7. helmikuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnalle esitetään muun muassa Helsingin suomen- ja ruotsinkielisen työväenopiston opiskelijoilta perittävät maksut, ehdot ja maksujen alennusperusteet 1.8.2023 alkaen samoin kuin avustukset vapaaseen sivistystyöhön vuodelle 2023. Vuoden 2023 avustuksille ei ole asetettu erillistä teemaa, vaan avustuksilla tuetaan koronapandemiasta toipuvia avustuksen saajia. Tilahankkeista lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi osoitteeseen Kalevankatu 48 toteutettavien päiväkotitilojen tarveselvitys sekä lausunto osoitteeseen Paciuksenkatu 19 toteutettavien päiväkotitilojen hankesuunnitelmasta. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Helsingfors stad delade ut gratis menstruationsprodukter på hösten 2022 – erfarenheterna var goda18.1.2023 15:24:24 EET | Tiedote

Helsingfors stad genomförde ett tre månader långt pilotförsök med utdelning av gratis menstruationsprodukter i fyra stadsdrivna läroanstalter, det vill säga i den finska grundskolan Hiidenkiven peruskoulu (årskurserna 6–9), det finska gymnasiet Sibelius-lukio, Tölö gymnasium och det finska yrkesinstitutet Stadin ammattiopistos enhet vid Filpusvägen. Försöket gick under namnet ”Gratis mens”.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme