Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Stadin Friidu ja Kundi 2020 ovat Laura Kolbe ja Jaakko Saariluoma

Jaa

Suomen suurin kotiseutuyhdistys Stadin Slangi ry valitsee vuosittain Helsinki-päivänä 12.6. Stadin Friidun ja Kundin, joka on bulein kunnianosoitus, minkä stadilainen voi saada. Vuoden 2020 Stadin Friiduksi on valittu tutkija, opettaja Laura Kolbe ja Stadin Kundiksi näyttelijä, ohjaaja Jaakko Saariluoma.

Vuoden 2020 Stadin Kundiksi valittiin näyttelijä Jaakko Saariluoma ja Stadin Friiduksi tutkija Laura Kolbe. Kuva: Marjut Klinga, Stadin Slangi ry
Vuoden 2020 Stadin Kundiksi valittiin näyttelijä Jaakko Saariluoma ja Stadin Friiduksi tutkija Laura Kolbe. Kuva: Marjut Klinga, Stadin Slangi ry

Vuoden 2020 Stadin Friidu ja Kundi ovat ylpeitä kotikaupungistaan

Stadin Friidu 2020: Laura Kolbe, tutkija, opettaja, äiti

Laura Kolbe, 63, on henkeen ja vereen kaupunkilainen, helsinkiläinen. Hän katsoo edustavansa urbaaneja, liberaaleja ja kaupunkiyhteisöllisyyttä korostavia arvoja. 

Lapsuuden ja nuoruuden maisemaa oli esikaupunki; kotiseutua ovat olleet Pohjois-Haaga ja Lauttasaari, ja tätä nykyä Kruununhaka.

Laura Kolbe on kulttuurin, teatterin, baletin, oopperan, museoiden, näyttelyiden ja kesäjuhlatapahtumien suurkuluttaja. Hän jumppaa ja liikkuu lähes päivittäin.

Perheeseen kuuluvat puoliso, lakimiehenä toimiva Thomas Forss sekä lapset Johannes (s. 1987) ja Carolina (s.1989). Perhe on Lauran vahvuus, selustatukija ja kriitikko.

Arjessa yhdistyvät työ ja rentoutuminen, kaupunki ja maaseutu, teknologia ja luonto, materialistinen ja henkinen.

Laura Kolbe kertoo eläneensä suku- ja perhepiirissä, jossa on vaikuttanut rinnakkain neljä sukupolvea, kolme kieltä, kaksi kotiseutua ja yksi aate: kiinnostus kulttuuriin ja historiaan sekä politiikkaan ja yhteiskunnallisiin asioihin. Syntymäpaikka, Bogota Kolumbia (s. 1957), on vaikuttanut siihen, että maailma tuntuu olevan aina lähellä.

Stadin Kundi 2020: Jaakko Saariluoma; näyttelijä, ohjaaja, stand-up koomikko

Jaakko Saariluoma, 53, tuntee kotikaupunkinsa eri kolkat. Hän on syntynyt itäisessä Stadissa, jossa on asunut useilla eri alueilla. Siellä vahvana oleva slangin kieli on tarttunut myös Jaakon puheeseen.

Idästä tie on kulkenut monien eri alueiden kuten Sörnäisten ja Töölön kautta nykyiselle kotiseudulle Pohjois-Helsinkiin. Alue on lapsiystävällistä ulkoilualueineen, mutta nyt lasten aikuistuttua Jaakon mieli välillä kaipaa takaisin lähemmäs keskustaa.

Jaakolla on kaksi jo aikuista lasta, ja isän rooli on ollut yksi hänen mieluisimmista rooleistaan.

Isän roolin lisäksi Jaakko Saariluoma on hankkinut meriittejä televisiostudioiden ohella teatterilavoilta. Etenkin stand-up komiikka on jo usean kymmenen vuoden ajan vienyt häntä erilaisille estradeille. Saariluoma on valmistunut teatterikorkeakoulusta vuonna 1994 ja on näyttelemisen lisäksi ohjannut useita esityksiä.

Kaiken esiintymisen vastapainona Jaakko Saariluoma harrastaa liikuntaa. Viime aikoina hän on löytänyt uudelleen musiikin ja soittimista esimerkiksi kitara ja piano ovat tulleet tutuiksi.

Stadin Friidun ja Kundin palkitseminen on katsottavissa Helsinki-kanavalta 12.6. klo 12-12.20.

Meddelande på svenska finns bifogat.
Press release in English in attachment.

Lisätiedot:

Marjut Klinga, toiminnanjohtaja, Stadin Slangi ry
toimisto@stadinslangi.fi, 045 186 7238

Stadin Slangi ry. on Suomen suurin kotiseutuyhdistys, jonka yhtenä tärkeänä perinteenä jo 25 vuoden ajan on ollut nimetä Stadin Kundi ja Friidu. Kuka tahansa voi tehdä ehdotuksia ja joka vuosi yhdistyksen hallitus määrittelee valintakriteerit itsenäisesti. Valittujen kirjo onkin ollut ja monipuolinen. Stadin Friiduksi ja Kundiksi on aiemmin valittu muun muassa Eva-Riitta Siitonen, Maija Vilkkumaa, Heikki Harma ja Jörn Donner.

Tiedotteen lähetti:

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Vuoden 2020 Stadin Kundiksi valittiin näyttelijä Jaakko Saariluoma ja Stadin Friiduksi tutkija Laura Kolbe. Kuva: Marjut Klinga, Stadin Slangi ry
Vuoden 2020 Stadin Kundiksi valittiin näyttelijä Jaakko Saariluoma ja Stadin Friiduksi tutkija Laura Kolbe. Kuva: Marjut Klinga, Stadin Slangi ry
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme