Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Stadin HYTEBAROMETRI – vuosikooste 2018 julki

Jaa

Vuoden 2018 hytebarometri on tiivistetty kooste hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta kuvaavista tilasto- ja tutkimustiedoista. Vuosittain tuotettava Stadin hytebarometri sisältää jatkossa tietoja myös Helsingin hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyön onnistumisista sekä haasteista.

Vuoden 2018 hytebarometri on tiivistetty kooste hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta kuvaavista tilasto- ja tutkimustiedoista. Vuosittain tuotettava Stadin hytebarometri sisältää jatkossa tietoja myös Helsingin hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyön onnistumisista sekä haasteista.

Hyvinvointi- ja terveyserot ovat tutkimusten mukaan usein yhteydessä sosioekonomisiin taustatekijöihin. Monet tutkimukset antavat viitteitä siitä, että hyvinvoinnin ja terveyden eriarvoisuus ei ratkea ilman puuttumista eriarvoisuuden juurisyihin: työttömyyteen, köyhyyteen, yksinäisyyteen ja sairauksiin.

Helsingin työttömyysaste on laskussa, se oli 9 prosenttia, helmikuussa 2019. Helsingin työttömistä noin kolmasosa on kuitenkin pitkäaikaistyöttömiä. Työttömyys näkyy erityisesti lapsiperheköyhyytenä. Esimerkiksi vuonna 2017 Helsingissä asui 12 382 lasta pienituloisissa perheissä. Tämä vaikuttaa lasten hyvinvointiin, toimintamahdollisuuksiin, sosiaalisiin suhteisiin ja harrastusmahdollisuuksien kaventumiseen.

Peruskoululaisista ja toisen asteen opiskelijoista suuri osa on tyytyväisiä nykyiseen elämänlaatuunsa. Tosin Helsingin peruspiirien välisiä eroja on havaittavissa. Toisaalta huonoksi koettu terveys näyttäisi usein olevan yhteydessä kaupunkilaisten heikkoon osallistumisaktiivisuuteen, yksinäisyyteen ja tyytymättömyyteen julkisten palvelujen osalta.

Näistä syistä johtuen Helsingin kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyön tulevaisuuden tavoitteena on vaikuttaa helsinkiläisten arkeen ja arkiympäristöihin siten, että kaikissa kaupunginosissa on edellytykset hyvään elämänlaatuun ja aktiiviseen osallistumiseen.

#stadinhyte

Lue lisää:

Stadin HYTEBAROMETRI – vuosikooste 2018. (Infografiikka toimii parhaiten Chrome-selaimella.)

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Stina Högnabba, erityissuunnittelija ja hyte-koordinaattori, Helsingin kaupunginkanslia, talous- ja suunnitteluosasto, strategiat ja kehitys, GSM 050 402 0817, stina.hognabba@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö: tiedottaja Nina Rintala, Helsingin kaupunginkanslian viestintäosasto, GSM 040 6857690, nina.rintala@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Maria 01:n startup-keskittymä laajenee – sairaala-alueen kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennuskantaa suojellaan29.5.2020 15:30:00 EESTTiedote

Maria 01:n kasvuyrityskampuksen laajennusta suunnitellaan. Alueen tarkistettu asemakaavaehdotus on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltävänä 2. kesäkuuta. Marian startup-keskittymästä on suunniteltu koko Pohjois-Euroopan mittakaavassa merkittävää kasvuyrityskampusta. Kaavaratkaisun myötä kantakaupunkiin syntyy uusi, kaikilla kulkumuodoilla saavutettavissa oleva ja tiivis yritysalue.

Pormestarin info koronavirustilanteesta 28. toukokuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla28.5.2020 10:48:58 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista tänään 28. toukokuuta kello 17 alkaen. Lisäksi lähetyksessä julkistetaan Helsinki-päivän runsas ja monipuolinen ohjelma, joka on tänä vuonna koettavissa muun muassa Helsinki-kanavalla ja sosiaalisessa mediassa.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat: Valtion tulee kiirehtiä MAL-sopimusten aikaansaamista27.5.2020 14:00:00 EESTTiedote

Valtion ja suurimpien kaupunkiseutujen väliset maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusneuvottelut ovat olleet käynnissä jo toista vuotta. Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat ovat huolestuneita neuvottelujen viivästymisestä. Sopimusten ripeä aikaansaaminen on ratkaisevan tärkeää Helsingin seudun kehittämiselle, elinvoimaisuudelle ja kilpailukyvylle sekä lisäksi korona-kriisistä palautumiselle.

Mall of Triplassa kehitetään älykästä kaupunkia 5G:n ja esineiden internetin avulla26.5.2020 13:55:16 EESTTiedote

Helsingin kaupunki ja yrityskumppanit Mall of Tripla, Telia sekä YIT kokeilevat 5G- ja NB-IoT-verkkojen hyödyntämistä tiedon keräämisessä Mall of Triplassa kesäkuusta syyskuuhun. Kokeilussa kerätään sensoreilla dataa muun muassa kauppakeskuksen ja sen lähiympäristön ruuhkista ja ihmisvirroista, lämpötilasta, kosteudesta, ilmanlaadusta sekä polkupyörien määrästä ja liikesuunnista. Yritykset pystyvät hyödyntämään syntyviä oppeja ja kokemuksia sekä skaalaaman ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä muuallekin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme