Helsingin tapahtumasäätiö

Stadin Silakkamarkkinat tuo jälleen silakkaherkut Kauppatorille ja Torikortteleihin

Jaa

Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Helsingin Kauppatorilla 3.–9. lokakuuta. Silakkatuotteita saapuu myymään 25 kalastajaa eri puolilta Suomea, ja meren antimilla pääsee herkuttelemaan myös Torikortteleiden ravintoloissa. Silakkaraati palkitsee vuoden parhaat tuotteet avajaissunnuntaina 3. lokakuuta.

Silakamarkkinat Kauppatorilla lokakuussa 2020, kuva: Kim Öhman
Silakamarkkinat Kauppatorilla lokakuussa 2020, kuva: Kim Öhman

Stadin Silakkamarkkinat käynnistyy Kauppatorilla perinteiseen tapaan lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, ja silakkaostoksille ehtii aina seuraavan viikon lauantaihin saakka. Stadin Silakkamarkkinat on Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. 

”Stadin Silakkamarkkinoilla on pitkä historia paitsi kalastuselinkeinon myös terveen Itämeren puolestapuhujana. Silakan kalastaminen auttaa vähentämään Itämeren rehevöitymistä, joten sen syöminen on jo itsessään ekoteko”, sanoo projektipäällikkö Susa Nokelainen Helsingin tapahtumasäätiöstä.

Kalastusalusten lisäksi Kauppatorille ankkuroituvat markkinaviikoksi perinnepurjelaivat Albanus, Olga, Vivan ja Valborg. Pormestari Juhana Vartiainen avaa Silakkamarkkinat Vivanin kannella sunnuntaina 3. lokakuuta klo 10. 

Silakkamarkkinoiden aikana myös Torikortteleiden ravintolat kutsuvat herkuttelemaan teemaan sopivilla annoksilla kuten savusilakkapizzalla tai perinteisillä paistetuilla silakoilla. Lisäksi markkinoille osallistuvan Marthaförbundetin ekologiset kalareseptit tarjoilevat inspiraatiota kotikeittiöihin.

Silakkaraati palkitsee vuoden parhaat tuotteet avajaissuunnuntaina

Ruoka-alan ammattilaisista ja vannoutuneista silakkaruokien ystävistä koostuva Silakkaraati kokoontuu jälleen markkinoiden avajaispäivänä valitsemaan parhaat tuotteet kahdessa kategoriassa: vuoden silakkayllätys ja vuoden maustekala. Voittajat julkistetaan sunnuntaina 3. lokakuuta klo 16.

Raadissa markkinoiden antimia arvioivat Marthaförbundetin toiminnanjohtaja Andrea Hasselblatt, somevaikuttaja Enni Koistinen, Helsingin kaupungin kalatalousasiantuntijana ja kalastuspäällikkönä toiminut Jukka Linder, ruokatoimittaja ja -valokuvaaja Mari Moilanen, ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, Helsinki Distilling Companyn toimitusjohtaja Mikko Mykkänen, Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen sekä toimittaja Bitte Westerlund.

Stadin Silakkamarkkinat Kauppatorilla 3.–9.10.2021, avoinna su–pe klo 9–19 ja la klo 9–16. Vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Silakamarkkinat Kauppatorilla lokakuussa 2020, kuva: Kim Öhman
Silakamarkkinat Kauppatorilla lokakuussa 2020, kuva: Kim Öhman
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Helsinki-päivänä illallistetaan yhdessä ja nautitaan kaupunginosakeikoista ympäri Helsinkiä31.5.2022 09:58:00 EEST | Tiedote

Helsinki-päivän juhlinta levittäytyy tänä vuonna koko viikonlopulle 11.–12. kesäkuuta. Lauantaina katetaan Illallinen taivaan alle, ja sunnuntaina kulttuurikeskusten pihat täyttyvät kaupunginosakeikoista. Espan lavan valtaa monimuotoinen kattaus outsider-taidetta. Lisäksi nautitaan aamukahveista kaupungintalolla ja jaetaan mitaleja, palkintoja ja tunnustuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme