Vaasan kaupunki - Vasa stad

Stadsstyrelsen beslutade inleda samarbetsförhandlingar på grund av besparingarna

Dela

Stadsstyrelsen har på sitt sammanträde 17.4 beslutat inleda Vasa stads samarbetsförhandlingar, där olika alternativ för balansering av ekonomin kartläggs tillsammans med representanter för personalen.

För stadsstyrelsen föreslogs att 25 miljoner euro ställs som anpassningsmål för ekonomin. På grund av detta inleds ett samarbetsförfarande för minskande av arbetskraften, med vilket man eftersträvar kostnadsbesparingar på 15 miljoner euro fram till slutet av år 2020 och efter det här 10 miljoner euro fram till slutet av år 2021.

- Vid förhandlingarna går man noggrant igenom alla sektorers planer för uppnående av stadsstyrelsens sparkrav. Strävan är att rikta besparingarna så att basservicen hålls på en högklassig nivå och att de skulle inverka så lite som möjligt på den service som invånarna (barn, ungdomar, vuxna och äldre personer) får, säger stadsdirektör Tomas Häyry.

Hela stadens personal omfattas av förhandlingarna

Samarbetsförhandlingarna gäller hela Vasa stads personal. Förhandlingsprocessen leds av personaldirektör Leena Kaunisto. I förhandlingarna deltar stadsdirektör Tomas Häyry, sektordirektörerna Christina Knookala, Jukka Kentala och Markku Järvelä samt ledande tjänstemän och sakkunniga. Personalen representeras i samarbetsprocessen av huvudförtroendemännen.

Syftet är att samarbetsförfarandet ska inledas efter stadsstyrelsens beslut i stadens samarbetsgrupp. Stadens samarbetsgrupp föreslås hålla sitt första möte i april. Förhandlingarna pågår under minst sex veckor.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum