Vaasan kaupunki - Vasa stad

Stadsstyrelsen beslutade om permitteringar

Dela

Stadsstyrelsen har vid sitt sammanträde onsdagen 8.4 beslutat att permitteringar kan inledas i de funktioner och enheter inom staden som är stängda eller där servicebehovet eller -efterfrågan på grund av coronapandemin har minskat.

Permitteringarna gäller de arbetstagare och tjänsteinnehavare inom Vasa stad för vilka staden under coronasituationen inte rimligen kan ordna annat lämpligt arbete eller utbildning som motsvarar arbetsgivarens behov.

- Parallellt med förberedandet av åtgärderna har man redan utrett och kommer ännu att utreda personalens möjligheter och vilja att tillfälligt övergå till andra uppgifter som blir lediga, berättar personaldirektör Tuulikki Kruhse-Poutanen.

Stadsstyrelsen gav befogenheter att genomföra permitteringarna till koncernförvaltningens personal-serviceområde samt till resultatområdesdirektörerna, vilka fattar beslut om den personal som ska permitteras och permitteringarnas längd. Permitteringarna förläggs till början av maj och deras längd varierar beroende på hur nödvändiga uppgifterna är och på servicebehovet.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum