Jyväskylän yliopisto

StarT-festarit – lasten ja nuorten tiede- ja teknologiatapahtuma 2.4.

Jaa

Keski-Suomen kouluissa ja päiväkodeissa on tehty kuluneena lukuvuonna upeita tiede- ja teknologiaprojekteja. LUMA-keskus Keski-Suomi kutsuu 100 lasta ja nuorta esittelemään töitään ja osallistumaan tiedetyöpajoihin Jyväskylän yliopiston päärakennukselle!

StarT-toiminta on valtakunnallinen tieteiden ja teknologian projektioppimiseen kannustava toimintamalli. Koulut voivat kuvailla toteuttamiaan projekteja ja hakea niillä oman alueensa StarT-festareille. Tänä vuonna tiistaina 2.4. järjestettäville festareille on kutsuttu 25 projektia ja n. 100 lasta ja nuorta useista maakunnista, Äänekoskea, Joutsaa, Muuramea ja Pihtipudasta myöten. Osallistujia oli aina varhaiskasvatuksesta lukioon. 

Tiedeprojektit ovat esillä Jyväskylän yliopiston päärakennuksen (C-rakennus) aulassa. Projekteihin voi tutustua vapaasti päivän mittaan, erityisesti klo 10.00–11.30 ja 12.30–14.00 välisinä aikoina.

Tapahtumapäivänä lapset ja nuoret esittelevät projektejaan yliopistolaisista sekä lähiseudun yrityksistä kootulle tuomaristolle. Päivä huipentuu palkintojenjakoon. Palkitsemme iltapäivällä klo 14-15 päärakennuksen juhlasalissa Keski-Suomen parhaat projektit lasten ja nuorten sarjoissa sekä useita muulla tavoin erottuneita projekteja.

Valtakunnallisesti vaikuttavimmat projektit valitaan maanlaajuisessa videoäänestyksessä. Nämä työt sekä kansainvälisten osallistujien parhaimmisto palkitaan vuoden 2019 LUMA-päivillä Jyväskylässä, 6.6. StarT-gaalassa. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja myös maksuttomien LUMA-päivien ilmoittautuminen on auki.

Toiminnan on mahdollistanut yhteistyökumppaniemme tuki: tapahtuman järjestelyjä ovat tukeneet Jyväskylän yliopisto (Kasvatustieteen ja psykologian tiedekunta, Avoimen tiedon keskus / Luontomuseo sekä Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta), Keski-Suomen eläinklinikka ry, Fat Tail Productions, Metsä Fibre, ikkuna- ja ovivalmistajat Tiivi ja Pihla, Keski-Suomen Kemistiseura, Mustankorkea, Lasten ja Nuorten yliopisto, Suomen Luokanopettajat ry, LähiTapiola Keski-Suomi sekä Harvia!

Katso lisätietoja ja päivän ohjelmarunko Keski-Suomen LUMA-keskuksen sivuilta: http://r.jyu.fi/tFX

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna-Leena Kähkönen
yliopistonopettaja, LUMA-koordinaattori
Opettajankoulutuslaitos
anna-leena.m.kahkonen@jyu.fi
044 531 1314

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kansainvälisiä aikuisopiskelijoita vaihdossa Kokkolassa26.4.2019 11:01:40 EESTTiedote

Kuluneella viikolla Kokkolassa kokoontui sosiaalityön aikuisopiskelijoita Portugalista ja Sloveniasta. Opiskelijat kutsuttiin Suomeen ALLISW-verkoston (Adult Life Long Learning in Social Work) toimesta ja samalla juhlistettiin verkoston 10-vuotismerkkipäivää. Verkostoon kuuluu yliopistoja Suomen lisäksi Portugalista, Tsekistä, Romaniasta ja Sloveniasta, ja tapaaminen järjestetään vuorovuosin verkostoon kuuluvissa maissa.

Voimaharjoittelulla ja lihasmassan kasvulla yhteys alempaan sydän- ja verisuonitautiriskiprofiiliin26.4.2019 08:30:00 EESTTiedote

Kuntosaliharjoittelulla tavoitellaan usein atleettista vartaloa, mutta harjoittelulla voi olla myös terveydelle hyödyllisiä seurauksia, kuten tuore tutkimus Jyväskylän yliopistosta osoittaa. Säännöllinen voimaharjoittelu kasvatti lihasmassaa ja vähensi koko kehon sekä vatsan alueen rasvamassaa tutkimuksessa mukana olleilla. Lisäksi lihasmassan kasvun havaittiin olevan yhteydessä suotuisampaan sydän- ja verisuonitautien riskitekijäprofiiliin.

Liikuntapaikkojen tietojärjestelmä Lipas paljastaa lähiliikuntapaikkasi24.4.2019 09:30:00 EESTTiedote

Liikuntapaikkojen tietojärjestelmä Lipas kerää yhteen julkisten liikuntapaikkojen, ulkoilureittien ja virkistysalueiden tietoja. Juuri julkaistu kehittyneempi versio järjestelmästä tarjoaa avointa ja maksutonta tietoa Suomen liikuntapaikoista, niiden ominaisuuksista ja erilaisten liikuntapaikkojen tarjonnasta Suomen eri osissa. Lipas-tietokantaa ylläpitää Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme