Talous ja nuoret TATTalous ja nuoret TAT

Startup-maailman huippunimet puhuvat Takeoffissa nuorille

Jaa

Linda Liukas, Kathy Gong ja Maria Ritola, muun muassa nämä ammattilaiset jakavat vinkkejään nuorille toisen asteen opiskelijoille Slushin yhteydessä järjestettävässä Takeoff-tapahtumassa. Takeoff on Euroopan suurin nuorten oma bisnestapahtuma ja se järjestetään keskiviikkona 5.12.

Kuva: Iiro Rautiainen
Kuva: Iiro Rautiainen

Slush tunnetaan erinomaisesti siitä, että se houkuttelee paljon kansainvälisiä startup-maailman huippuja Suomeen. Sen sijaan Slushista tunnetaan heikommin sen tavoittavuus nuorten parissa. Slushin sivutapahtuma Takeoff järjestetään jo neljättä kertaa (aiemmin nimellä Slush Youth) ja sen suosio on suurempi kuin koskaan aiemmin – Takeoffin osallistujakiintiö varattiin täyteen neljässä päivässä.

Suurin osa Takeoffiin saapuvista nuorista on opiskellut koulussa tapahtuman järjestävän Taloudellinen tiedotustoimisto TATin Bisneskursseja. Nuoret pääsevätkin päivän aikana paitsi oppimaan bisnesguruilta, myös testaamaan ja kehittämään omia taitojaan.

”Odotan innolla Takeoffia ja siellä kuultavia puheenvuoroja – toivon oppivani paljon uutta ja hyödyllistä tulevaisuuttani varten. Olen opiskellut vuorovaikutus ja neuvottelutaidot -kurssin lukiossa ja uskon, että kurssilla opituista taidoista on päivän aikana hyötyä esimerkiksi työpajoissa. Toivon myös rohkaistuvani englannin kielen taidoissani”, Noora Peltoranta Järvenpään lukiosta kommentoi.

Liiketoimintaosaamista nuorille

Nuoret ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä ja omien työelämävalmiuksiensa parantamisesta, selviää tänä vuonna julkaistuista Kun koulu loppuu – Nuorten tulevaisuusraportti 2018 ja Nuorten talousosaaminen -tutkimuksista. Kouluopetuksen rinnalla on tärkeää päästä kokeilemaan opittua myös käytännössä, mikä onkin yksi syy Takeoff-tapahtuman järjestämiselle.

”Me olemme tietoisesti tehneet bisneskursseja yrittäjyysopintojen tueksi. Liiketoimintaosaamista tarvitsee jokainen työelämään astuva, suuntaa sitten yrittäjäksi tai työnantajan palvelukseen. Kukapa työnantaja ei haluaisi palkata nuorta työntekijää, joka on jo toisella asteella opiskellut esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin perusteita?”, Bisneskurssit luoneen Taloudellinen tiedotustoimisto TATin johtaja Mikko Hakala sanoo.

”Takeoff antaa nuorille mahdollisuuden todeta käytännössä, mitä hyötyä kursseilla opittavista taidoista on. Yhteistyökumppanimme järjestämissä työpajoissa nuoret pääsevät ratkomaan oikeita bisnesmaailman haasteita”, Hakala jatkaa.

 

Kutsu medialle:

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Takeoff-tapahtumaan. Ilmoittaudu mukaan viivi.ali-loytty@tat.fi tai 040 776 9040. Slush-vierailua varten täytyy akkreditoitua erikseen Slushin omien käytäntöjen mukaisesti. Mikäli haluatte haastatella tapahtumaan saapuvia opiskelijoita jo ennalta, voimme järjestää teille haastateltavat.

Takeoffin ohjelma:

9.30–10.00 Rekisteröinti
10.00–11.00 Opening words

 • Kathy Gong / WafaGames
 • Maria Ritola / Iris.AI
 • Lauri Hollo / Start North
 • Matias Järvinen, Toivo Hursti ja Aaron Uussaari / Bugman’s Best
 • Teemu Kokko / Haaga-Helia
 • Mikko Hakala / TAT

11.15–11.45 Tiimiytyminen
11.45–15.30 Työpajat

 • Lidl: Case: How to increase the amount of Lidl YouTube channel subscribers
 • Sitra: Problem Solving
 • Tela: Influencer by Choice
 • Nordea: Trust and Banking Secrecy
 • UPM: Good collaboration – Key to success

15.30–17.50 Vierailu Slushiin
18.00–19.00 Päätössanat (Messukeskus, huone 103)

 • Linda Liukas / Rails Girls
 • Sebastian Motelay ja Robin Borgström / Pals
 • Lennonit / CMI
 • Alina Doumbouya / Slush
 • Parhaiden tiimien palkitseminen

Ystävällisin terveisin​
Viivi Ali-Löytty​
viestintäpäällikkö​
Taloudellinen tiedotustoimisto TAT​

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Iiro Rautiainen
Kuva: Iiro Rautiainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Talous ja nuoret TAT
Talous ja nuoret TAT
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.tat.fi

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT on silta tulevaisuuteen. Toimintamme ytimessä ovat nuorten talous- ja työelämätaidot. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Talous ja nuoret TAT

Duunikoutsi – työelämätaitojen valmentaja ja henkinen tuki nuoren takataskussa!15.5.2019 07:39:28 EESTTiedote

Nuoret kaipaavat tukea työelämän alkutaipaleella ja kokevat, että he eivät saa tarpeeksi tietoa työelämään liittyvistä asioista koulun kautta. Myös harjoituksen puute aiheuttaa tarpeetonta jännitystä työnhakutilanteissa. Työnantajat puolestaan haluavat jakaa nuorille vinkkejä työelämän pelisäännöistä, jotta yhteentörmäyksiltä vältyttäisiin. Ratkaisuksi ongelmaan Talous ja nuoret TAT sekä Oikotie Työpaikat ovat yhdessä luoneet Duunikoutsi-mobiilisovelluksen, jonka avulla nuoret voivat kartuttaa työelämätaitojaan ja treenata työnhakua henkilökohtaista kehitystä tukevassa virtuaaliympäristössä. Sovellus tarjoaa tietoa ja haasteita TET-jaksoihin ja kesätyön eri vaiheisiin. Tehtävien haastavuus on suunniteltu vastaamaan eri-ikäisten hakijoiden tarpeisiin. Puhelimeen ladattava Duunikoutsi-sovellus on nuoren henkinen tuki työnhaun taipaleelle. Duunikoutsi-mobiilisovelluksen kautta työelämätietoa on saatavilla helposti ja nopeasti, juuri sillä hetkellä, kun nuori kokee epävarmuutta. Sovellus o

Asenne ratkaisee! Mun elämä, mun työ -kiertue valmentaa työelämävalmiuksia 18 000 ammattiin opiskelevalle nuorelle25.2.2019 12:05:41 EETTiedote

Suomen suurin työelämäkiertue Mun elämä, mun työ tuo ammattiin opiskeleville toisen asteen opiskelijoille näkökulmia työelämästä, herättelyä asenteesta ja kannustusta motivaatioon. Kiertue haastaa nuoret myös pohtimaan omaa taloudenhallintaansa. Kiertue tavoittaa noin 18 000 nuorta vuoden 2019 aikana eri puolilla Suomea ja sen järjestää Talous ja nuoret TAT yhteistyössä OP:n ja Suomalaisen Työn Liiton kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme