Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Startupien menestyksen taustalla on onnistunut hallitustyöskentely

Jaa

Osaavalla hallituksella ja taitavalla hallitustyöllä voi olla suuri merkitys startup-yrityksen menestykseen. Erityisen tärkeää on hallituksen jäsenten valmius uhrata aikaansa hallitustyölle. Tämä vaikuttaa voimakkaasti hallituksen työhön ja ilmapiiriin.

Tiedot käyvät ilmi Antti-Jussi Niemen tutkimuksesta, jossa selvitettiin hyviä käytänteitä startup-yritysten hallituksissa ja hallitustyöskentelyssä. Tutkimuksen tavoitteena oli tutkia startup-yritysten hallitustyötä ja ymmärtää, kuinka tärkeää hyvä hallitustyö on startup-yrityksille. Lisäksi tutkimuksessa pohdittiin, miten startupien hallitustyötä voisi kehittää.

Startup-yritysten merkitys elinkeinoelämän uudistumisen, uusien työpaikkojen ja kasvun kannalta on olennainen, mutta startupien hallitustyötä ja sen merkitystä yrityksille on tutkittu Suomessa verrattain vähän.

– Tutkimukseni käytäntölähtöinen tarkastelu ja tarinallinen esittäminen avaavat hallitustyöskentelyn monipuolisia yksityiskohtia ja dynamiikkaa tavalla, joka mahdollistaa hallitustyöskentelyn pienienkin yksityiskohtien kehittämisen, Niemi toteaa.

Startupista markkinajohtajaksi ja kansallisylpeydeksi

Suomalainen startup-kulttuuri on lähtenyt liikkeelle pienen, asialle omistautuneen joukon myötä. Heidän visioistaan ovat kuoriutuneet muun muassa Supercell, Rovio ja Slush.

– Nämä yritykset syntyivät, kun suomalaiset surkuttelivat Nokian romahdusta. Alakuloisista tunnelmista huolimatta luotiin startupeja, joista on sittemmin tullut menestystarinoita. Jää nähtäväksi, millaisia uusia startupeja nykyinen pandemiatilanne synnyttää, Niemi pohtii.

Antti-Jussi Niemen tutkimus on osa hänen opintojaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Aiemmin Niemi on edustanut Suomea jääkiekon A-maajoukkueessa ja pelannut muun muassa Jokereissa sekä NHL:ssä ja Ruotsin Elitserienissä.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti-Jussi Niemi, puh 0400-973082, niemiaj@hotmail.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ulysseus Eurooppa-yliopisto aloittaa toimintansa 17.12.202017.12.2020 10:45:06 EETTiedote

Ulysseus Eurooppa-yliopiston kuusi korkeakoulua sopivat alkuvuonna käynnistävänsä yhteistyön yhteisen eurooppalaisen yliopiston perustamiseksi. Tavoitteena on luoda yhteiseurooppalainen kampus, jossa opiskelijat, korkeakoulujen henkilöstö sekä yritykset ja alueelliset toimijat oppivat, tutkivat ja kehittävät yhdessä uudenlaisia innovaatioita ja edistävät työllisyyttä. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on Suomesta mukana Ulysseus-verkostossa.

Haaga-Helian organisaatio uudistuu vuoden 2021 alusta lähtien16.12.2020 14:32:46 EETTiedote

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun organisaatio uudistuu 1.1.2021 alkaen. Neljän koulutusyksikön sijasta Haaga-Helian toimintaa jäsentyy jatkossa kuuden tutkintokokonaisuuden ja niitä tukevien osaamis- ja tutkimusalueiden kautta, joissa yhdistyvät niin opetus- kuin TKI- ja kaupallinen toiminta. Organisaatiouudistus ei aiheuta henkilöstövähennyksiä, eikä sillä ole välitöntä vaikutusta opiskelijoiden arkeen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme