Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Startupien menestyksen taustalla on onnistunut hallitustyöskentely

Jaa

Osaavalla hallituksella ja taitavalla hallitustyöllä voi olla suuri merkitys startup-yrityksen menestykseen. Erityisen tärkeää on hallituksen jäsenten valmius uhrata aikaansa hallitustyölle. Tämä vaikuttaa voimakkaasti hallituksen työhön ja ilmapiiriin.

Tiedot käyvät ilmi Antti-Jussi Niemen tutkimuksesta, jossa selvitettiin hyviä käytänteitä startup-yritysten hallituksissa ja hallitustyöskentelyssä. Tutkimuksen tavoitteena oli tutkia startup-yritysten hallitustyötä ja ymmärtää, kuinka tärkeää hyvä hallitustyö on startup-yrityksille. Lisäksi tutkimuksessa pohdittiin, miten startupien hallitustyötä voisi kehittää.

Startup-yritysten merkitys elinkeinoelämän uudistumisen, uusien työpaikkojen ja kasvun kannalta on olennainen, mutta startupien hallitustyötä ja sen merkitystä yrityksille on tutkittu Suomessa verrattain vähän.

– Tutkimukseni käytäntölähtöinen tarkastelu ja tarinallinen esittäminen avaavat hallitustyöskentelyn monipuolisia yksityiskohtia ja dynamiikkaa tavalla, joka mahdollistaa hallitustyöskentelyn pienienkin yksityiskohtien kehittämisen, Niemi toteaa.

Startupista markkinajohtajaksi ja kansallisylpeydeksi

Suomalainen startup-kulttuuri on lähtenyt liikkeelle pienen, asialle omistautuneen joukon myötä. Heidän visioistaan ovat kuoriutuneet muun muassa Supercell, Rovio ja Slush.

– Nämä yritykset syntyivät, kun suomalaiset surkuttelivat Nokian romahdusta. Alakuloisista tunnelmista huolimatta luotiin startupeja, joista on sittemmin tullut menestystarinoita. Jää nähtäväksi, millaisia uusia startupeja nykyinen pandemiatilanne synnyttää, Niemi pohtii.

Antti-Jussi Niemen tutkimus on osa hänen opintojaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Aiemmin Niemi on edustanut Suomea jääkiekon A-maajoukkueessa ja pelannut muun muassa Jokereissa sekä NHL:ssä ja Ruotsin Elitserienissä.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti-Jussi Niemi, puh 0400-973082, niemiaj@hotmail.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

EduExcellence ja Helsinki Business College avaavat toisen asteen koulutusviennin – päänavaajana marokkolainen opiskelijaryhmä ja ammatillinen pätevyys liiketaloudessa1.6.2020 15:37:12 EESTTiedote

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen koulutusvientiorganisaatio EduExcellence ja marokkolainen konsultointi- ja koulutusyritys Akademia Scandinavia Private Sarl AU ovat solmineet kaupallisen yhteistyösopimuksen tutkinto-ohjelmien järjestämisestä Suomessa. Liiketalouden ammatilliseen pätevyyteen kouluttavan ohjelman toteuttaa Helsinki Business College (HBC) ja ensimmäisen ryhmän 1,5 vuoden tutkinto-ohjelma käynnistyy elokuussa.

Asiakaslähtöinen toiminta, digitaalisten työvälineiden hyödyntäminen ja hyvä vuorovaikutus yhdistävät menestyneitä myyntiorganisaatioita28.4.2020 14:48:43 EESTTiedote

Jo kymmenettä kertaa järjestetyn Suomen paras myyntiorganisaatio -kilpailun kautta saadut tutkimustulokset vahvistavat näkemystä siitä, mitkä tekijät yhdistävät menestyviä myyntiorganisaatioita sekä mihin suuntaan ala on kehittymässä. Kolmiosaisen kilpailun avulla arvioitiin kilpailijayritysten myyntistrategiaa, myynnin johtamista, myyntityötä, asiakasosaamista sekä myynnin toimintoja ja työkaluja. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun organisoima kilpailu järjestettiin nyt 10. kerran.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme