Valtiokonttori

Staten emitterade ett nytt referenslån

Dela

Staten emitterade ett nytt referenslån på tre miljarder euro som förfaller till betalning den 15 september 2032. Orderboken på lånet uppgick till över 13 miljarder euro och innehöll anbud från cirka 80 investerare.

Lånet prissattes 15 räntepunkter under euroswapkurvan.

Enligt biträdande direktören Anu Sammallahti var efterfrågan på lånet stark. Detta visar att referensgruppen för Finland är de europeiska länderna med hög kreditvärdighet. ”Finland har inte skilt sig från den gruppen”, Sammallahti kommenterade efter prissättningen på lånet.

”Trots den globala oron och de ekonomiska utsikterna, speglar Finlands räntenivå och ränteskillnaden till Tyskland framför allt det, att perioden för ECB:s monetära stimulansåtgärder närmar sig sitt slut.”

Investerarbasen för lånet var bred och den geografiska fördelningen liknande tidigare emissioner. ”Speciellt var fonder aktiva i den här emissionen. Vad gäller regionerna, står Storbritannien och Centraleuropa ut”, sade Sammallahti.

Emissionens huvudarrangörer var Barclays, BNP Paribas, Citi, Crédit Agricole CIB och Nomura. De övriga primära marknadsgaranterna hörde också till försäljningsgruppen.

Uppgifter om emissionen:

Storlek: 3 miljarder euro
Emissionsdag: 25.5.2022
Valuteringsdag: 1.6.2022
Förfallodag: 15.9.2032
Kupongränta: 1,500 %
Pris: 99.719
Avkastning: 1,530 %
ISIN-kod: FI4000523238

Nyckelord

Kontakter

biträdande direktör Anu Sammallahti, tfn 0295 50 2575, förenamn.efternamn(at)statskontoret.fi

Bilder

Geografisk färdelning av investerarbasen.
Geografisk färdelning av investerarbasen.
Ladda ned bild
Investerarbas.
Investerarbas.
Ladda ned bild

Om

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Statskontoret ansvarar för statens upplåning, placering av kassamedel och hantering av risker med anknytning till statsskulden. Läs mer: statsskuld.fi

Följ Valtiokonttori

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Valtiokonttori

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum