Vaasan kaupunki - Vasa stad

Statsunderstöd beviljades för restaurering av Stadsfjärdens friluftsled – den första delen blir klar redan i år

Dela

NTM-centralen i Nyland har beviljat Vasa stad 178 860 euro i understöd för anläggande och förbättrande av Södra stadsfjärdens friluftsled från Fiskstranden till Risö. Då det nu är klart att understöd beviljas, kan en mer detaljerad planering av leden och anläggandet genomföras redan i år.

Anläggandet av Södra stadsfjärdens friluftsled genomförs i delar och med hjälp av understödet som nu erhållits anläggs projektets första del på 10 kilometer. Syftet är att under de kommande åren restaurera hela det 30 kilometer långa Stadsfjärdsstråket.

Understödet används för planering och genomförande av rastplatser och skyltar samt för anläggning av friluftsledsnätet, broar och bryggor.

– Statsunderstödet är väldigt efterlängtat och viktigt med tanke för genomförandet av Stadsfjärdsstråket.  Nu kan arbetet börja ordentligt och invånarna får njuta av den nya friluftsleden redan under detta år, säger direktören för kommuntekniken Jukka Talvi.

– Rekreations- och motionsmöjligheterna längs Södra stadsfjärden och på dess närområden utvecklas inom flera olika projekt och helheten kommer säkert att öka känslan av lycka i vardagen för många Vasabor – utan att förglömma för besökarna, fortsätter Talvi.

I det första skedet inriktas åtgärderna på mark som staden äger och på Södra stadsfjärdens Natura 2000-område som förvaltas av Forststyrelsen. Forststyrelsen har gett tillåtelse till att området används och vid planeringen säkerställs att åtgärderna inte har någon försvagande inverkan på områdets skyddsvärden.

Läs mer om Södra stadsfjärdens friluftsled i invånartidningen som utkommer 7.4! Beslutet om understöd saknades ännu när tidningen gick i tryck.

Kontakter

Direktör för kommunalteknik Jukka Talvi, tfn. 040 831 1550, jukka.talvi@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum