Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Stenbäckinkadun pyöräilyjärjestelyitä muutetaan yksisuuntaisiksi

Jaa

Stenbäckinkadun pyöräväylät muutetaan yksisuuntaisiksi Linnankoskenkadun ja Töölöntullinkadun välillä. Pyöräliikenne siirtyy ajoradalle, ja ajoradan pohjoispuolella oleva kaksisuuntainen pyörätie poistetaan. Pohjoisreunan jalkakäytävä levenee.

Kuva: Raine Huvila
Kuva: Raine Huvila

Urakka alkaa kesäkuussa ja päättyy elokuun loppuun mennessä. Työt alkavat vanhan asfaltin ja noppakiviraidan poistolla Linnankoskenkadun ja Puistosairaalan liittymän väliseltä alueelta kadun pohjoispuolen jalankulun ja pyöräilyn väylällä.

Kivitöistä, kaivuusta ja kuorma-autoista aiheutuu vähäistä melua. Työaika on arkisin klo 7–18.

Väliaikaiset kulkureitit työalueen ohi opastetaan liikennemerkein.

Urakoitsijana toimii VRJ Etelä-Suomi.

Pyöräväyliä uudistetaan yksisuuntaisiksi kantakaupungissa

Pyöräliikenteen uudistuksia tehdään tänä vuonna myös Helsinginkadulla, Nordenskiöldinkadulla, Savonkadulla, Ratapihantiellä, Viipurinkadulla ja Kotkankadulla. Aleksis Kiven kadun pyöräliikenne uudistettiin yksisuuntaiseksi alkuvuodesta 2022. Kaikki työt pyritään saamaan loppuun elokuun 2022 loppuun mennessä.

Uudistusten tavoitteena on parantaa kantakaupungin pyöräliikenneverkon toimivuutta ja selkeyttää liikennejärjestelyitä.

Yksisuuntaiset pyöräväylät ovat kaksisuuntaisia väyliä turvallisempia erityisesti risteysalueilla, ja ne myös vähentävät pyöräilijöiden kohtaamisista aiheutuvia vaaratilanteita. Samalla jalankulun olosuhteet ja turvallisuus paranevat, kun pyöräliikenne ja jalankulku erotellaan toisistaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Urakoitsija:
Veijo Rasanen
VRJ Etelä-Suomi Oy
puh. 050 468 8733
veijo.rasanen@vrj.fi

Rakennuttaja:
Anna Nyyssönen
projektinjohtaja
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 20569
anna.nyyssonen@hel.fi

Kuvat

Kuva: Raine Huvila
Kuva: Raine Huvila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme