STT

STT automatisoi uutisseurantaa Googlen innovaatiotuen avulla

Jaa

STT alkaa syksyllä kehittää uutisseurantaa automatisoivaa työkalua Googlen innovaatiorahoituksen tukemana.

Google julkisti tuoreimmat DNI-innovatiorahoitusta saavat hankkeet 6. heinäkuuta Amsterdamissa. STT on aiemmin saanut kyseistä rahoitusta urheilutulosten käsittelyyn tarkoitetun SportEdit-järjestelmän rakentamiseen. SportEdit toteutetaan kansainvälisenä yhteistyönä neljän muun uutistoimiston kanssa.

Uutisseurannan automatisointiprojektin keskiössä ovat hälytykset. Tekstiviestien ja sähköpostien lisäksi hälytyksiä voidaan näyttää verkkoselaimessa tai lähettää myös suoraan STT:n toimitusjärjestelmään. Osa toimitusjärjestelmään saapuneista viesteistä on julkaistavissa ensiuutisina tai osina ensiuutisia, vaikka hankkeessa ei vielä tässä vaiheessa pyritä automaattiseen tekstin tuottamiseen eli "robottiuutisiin".

STT:n pitkän ajan tavoitteena on automatisoida toimituksen prosesseja kaikissa niissä kohdissa, joissa se nopeuttaa työtä, vähentää virheitä ja antaa toimittajille aikaa keskittyä ajattelua ja analysointia vaativiin työvaiheisiin.

- Uutisrobotiikka muuttaa toimitusten työtä perustavanlaatuisesti. Se on journalismille vähintään yhtä hyödyksi kuin kirjoituskoneen tai tekstinkäsittelyn keksiminen, sanoo STT:n uutispäätoimittaja Minna Holopainen.

STT:n teknisenä kumppanina projektissa on Digitoimisto Kehittämö.

Yhteyshenkilöt

uutiskehittäjä Maija Lappalainen
maija.lappalainen@stt.fi
0503743596

uutispäätoimittaja Minna Holopainen
minna.holopainen@stt.fi
0405680897

Linkit

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Malminkatu 16 A
00100 Helsinki

09 695 811http://www.stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme