Helsingin yliopisto

Studia Generalia-luennot käynnistyvät jälleen

Jaa

Avoimen yliopiston kaikille tarkoitettujen Studia Generalia-luentojen kevään teemana on metsä. Luennot aloittaa aihe ”Outoa ja kaunista” torstaina 22.2. Luennot järjestetään torstaisin Porthanian luentosalissa PI klo 17–19.

Studia Generalia-luentosarjassa yliopiston asiantuntijat puhuvat maailmasta ja sen ilmiöistä tieteen näkökulmista. Luennoilla pohditaan muun muassa puun elämää, metsien kauneutta ja niiden merkitystä ilmastolle kuten myös ihmisten terveydelle.

– Metsä valikoitui teemaksi, koska se on niin ajankohtainen hiilinielukeskusteluineen. Halusimme myös ottaa uusia, ei niin tyypillisiä näkökulmia aiheeseen, kertoo Studia Generalia-luentosarjan tieteellisen ohjausryhmän puheenjohtaja professori Pirjo Hiidenmaa.   

Luennoitsijoina on monipuolinen kattaus arvostettuja tutkijoita ja professoreita. Luennoitsijoina ovat muun muassa kasvibiologian asiantuntija Jouko Rikkinen bio- ja ympäristötieteellisestä tiedekunnasta, taidehistorioitsija Ville Lukkarinen humanistisesta tiedekunnasta, dosentti Sari Timonen ja tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen Luonnonvarakeskuksesta

Luennot järjestetään Porthaniassa (Yliopistonkatu 3) 22.2.–22.3.2018 torstaisin klo 17.00–19.00. 8.3.2018 luento pidetään poikkeuksellisesti yliopiston päärakennuksen Pienessä juhlasalissa (Fabianinkatu 33, 4. krs.)

Luentoja voi seurata myös verkossa suorina lähetyksinä ja jälkikäteen. Tervetuloa!

Luentosarjan ohjelma

Lisätietoja:

Saija Saarinen
koulutusasiantuntija
puh. 050 415 0225, s-posti saija-leena.saarinen@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Gravitaatioaallot ja ajan suunnan kääntäminen; kaksi maailmankaikkeuden aihetta fysiikan nobelistien luennoidessa Helsingissä toukokuussa16.5.2018 14:04Tiedote

Helsingin yliopistossa luennoi toukokuun lopussa kaksi fysiikan nobelistia. Tilaisuudet ovat avoimia. Torstaina 24.5. kello 17.00 yliopiston juhlasalissa luennoi vuoden 2004 fysiikan nobelisti Frank Wilczek otsikolla The strange, unfinished story of time reversal. Viikon kuluttua torstaina 31.5. kello 10.00 Kumpulassa alkavassa symposiumissa vuoden 2017 fysiikan nobelisti Rainer Weiss puhuu otsikolla The beginnings of gravitational wave astronomy.

Att skyd­da Öster­sjön är inte helt och hål­let upp till oss – på­ver­kas även av kli­mat­för­änd­ring­en och sam­hälls­för­änd­ring­ar­na16.5.2018 07:00Tiedote

Urbaniseringen och den tekniska utvecklingen inom energiproduktionen gör det lättare att nå de nuvarande miljömålen gällande Östersjön. Å andra sidan skulle till exempel en ökad efterfrågan på animaliska proteiner göra det svårare att få Östersjön i gott skick. Att få livsmedelsproduktionens mål och de mål som gäller havsmiljöer att gå ihop kommer att bli en stor utmaning i framtiden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme