Helsingin yliopisto

Studia Generalia-luennot käynnistyvät jälleen

Jaa

Avoimen yliopiston kaikille tarkoitettujen Studia Generalia-luentojen kevään teemana on metsä. Luennot aloittaa aihe ”Outoa ja kaunista” torstaina 22.2. Luennot järjestetään torstaisin Porthanian luentosalissa PI klo 17–19.

Studia Generalia-luentosarjassa yliopiston asiantuntijat puhuvat maailmasta ja sen ilmiöistä tieteen näkökulmista. Luennoilla pohditaan muun muassa puun elämää, metsien kauneutta ja niiden merkitystä ilmastolle kuten myös ihmisten terveydelle.

– Metsä valikoitui teemaksi, koska se on niin ajankohtainen hiilinielukeskusteluineen. Halusimme myös ottaa uusia, ei niin tyypillisiä näkökulmia aiheeseen, kertoo Studia Generalia-luentosarjan tieteellisen ohjausryhmän puheenjohtaja professori Pirjo Hiidenmaa.   

Luennoitsijoina on monipuolinen kattaus arvostettuja tutkijoita ja professoreita. Luennoitsijoina ovat muun muassa kasvibiologian asiantuntija Jouko Rikkinen bio- ja ympäristötieteellisestä tiedekunnasta, taidehistorioitsija Ville Lukkarinen humanistisesta tiedekunnasta, dosentti Sari Timonen ja tutkimusprofessori Liisa Tyrväinen Luonnonvarakeskuksesta

Luennot järjestetään Porthaniassa (Yliopistonkatu 3) 22.2.–22.3.2018 torstaisin klo 17.00–19.00. 8.3.2018 luento pidetään poikkeuksellisesti yliopiston päärakennuksen Pienessä juhlasalissa (Fabianinkatu 33, 4. krs.)

Luentoja voi seurata myös verkossa suorina lähetyksinä ja jälkikäteen. Tervetuloa!

Luentosarjan ohjelma

Lisätietoja:

Saija Saarinen
koulutusasiantuntija
puh. 050 415 0225, s-posti saija-leena.saarinen@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme