Helsingin yliopisto

Studia Generalian suositut luennot alkavat Tiedekulmassa

Jaa

Studia Generalian syksyn teema on Kääntöpuolia. Uutta on paikka: luentosarja järjestetään uudessa Tiedekulmassa 19.10. – 16.11. klo 18–20 osoitteessa Yliopistonkatu 4.

Kuva:Unigrafia
Kuva:Unigrafia

Luentosarjassa tarkastellaan asioiden ja ilmiöiden kääntöpuolia, myös nurjia. Samalla pohditaan tieteenteon luonnetta itseään korjaavana prosessina.

– Kiehtovaa teemassa on se, että se kertoo tieteen edistymisestä ja oman toiminnan korjaamisesta, kertoo suunnitteluryhmän puheenjohtaja, tietokirjallisuuden ja -kirjoittamisen professori Pirjo Hiidenmaa kertoo. – Tiede ei ole valmiita tuloksia vaan jatkuvasti etenevä ja kehittyvä prosessi.  

Syksyn luennoilla tulee esiin se, että asioilla on monta puolta, eikä kaikkia näkökohtia saada kerralla esiin. Samalla tieteen kriittisyyteen kuuluu, ettei pysähdytä ja tuudittauduta omaan menestykseen vaan ollaan valmiita tarkastelemaan asioita uusin silmin. Näin on käynyt esimerkiksi antibioottien kanssa. Hyvällä tutkimustuloksella ja keksinnöllä voi olla myös haittapuolensa.  

– Samanlaisia kääntöpuolia koetetaan tarkastella kaikista aiheista: hyvä uusi menetelmä saattaakin osoittautua puutteelliseksi, ja taas on tutkijoiden etsittävä uusia ratkaisuja.

Syksyn ensimmäinen luento alkaa torstaina 19.10. ja sen aiheena on Terveydeksi? Luennolla professori Petri Ylikoski kertoo miksi seurausten ennakointi on vaikeaa, professori Tari Haahtela kertoo miksi puhdas lika voi olla luontoaskel terveyteen ja dosentti Petri Hyytiä kertoo lääkeriippuvuudesta eli miten avusta tuli addiktio. Illan puheenjohtajana on Annakaisa Tikkinen Lukiolaisten liitosta.

Luentoja voi seurata myös verkossa suorina lähetyksinä ja jälkikäteen. Hashtageina toimivat #studiageneralia #tiedekulma #kaantopuolia

Studia Generalia- luentosarjan Kääntöpuolia koko ohjelma

Kaikille avoimen luentosarjan järjestää Helsingin yliopiston Avoin yliopisto.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Sanna Saari-Salomeri, puh. 050 415 4892, s-posti sanna.saari-salomeri@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva:Unigrafia
Kuva:Unigrafia
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme