Messukeskus

Studian uusi teema-alue esittelee opiskelijoiden innovaatioita

Jaa

Marraskuun lopulla järjestettävän opiskelu- ja uratapahtuma Studian tämän vuoden uutuutena on Innovaatioalue, jossa esitellään eri oppilaitoksissa tehtyjä innovaatioprojekteja. Osa näistä innovaatioista on päässyt jo laajempaan käyttöön ja osa tähtää vieläkin korkeammalle: maailmanvalloitukseen. Studia järjestetään 27.‒28.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Innovaatioalueella on esillä opiskelijoiden kehittämiä innovaatioita Metropolia Ammattikorkeakoulusta, Oulun yliopistosta, Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, Aalto-yliopistosta, Jyväskylän yliopistosta ja Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Ideat uusiin innovaatioihin ovat syntyneet sekä tarpeesta että mielenkiinnosta. Yksi Innovaatioalueen projekteista on Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden kehittämä Cohdata-palvelu, joka älyrannekkeen avulla mahdollistaa digitaalisten käyntikorttien vaihtamisen kättelyn aikana esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa. Lisäksi palvelu mahdollistaa tapahtumajärjestäjille reaaliaikaisen kävijöiden seurannan ja näytteilleasettajille tehokkaamman keinon saavuttaa potentiaaliset asiakkaat.

– Idea Cohdata-sovellukseen syntyi työskennellessä kansainvälisillä messuilla Saksassa. Viimeisinä messupäivinä käyntikortteja ja käsin kirjoitettuja muistiinpanoja alkoi olla kerättynä jo muutaman kansion verran. Turhauduin, koska tiesin, kuinka paljon manuaalista työtä on vielä edessä. Vastaavaa palvelua, joka toisi niin tapahtumajärjestäjille, näytteilleasettajille kuin kävijälle merkittävää lisäarvoa, ei suoraan löytynyt. Oli siis aika kerätä tiimi kasaan ja lähteä kehittämään ratkaisua ongelmaan, kertoo Cohdatan liiketoiminnan kehittäjä Eveliina Ventilä.

Metropolia Ammattikorkeakoulun suunnittelema HAB-pallon (High-altitude balloon) seuranta taas syntyi kaveriporukan päätöksestä tehdä mielenkiintoinen projekti. Sääpallo-ideaan oli muutama ryhmän jäsen törmännyt jo aiemmin ja ideaa lähdettiin jalostamaan yhdessä. Innovaation ideointi starttasi perusteellisella selvitystyöllä.

– Etsimme tietoa sopivista osista ja koostimme projektin kokonaissuunnitelman. Samaan aikaan suunnittelun aikana ryhmämme yksi jäsen opiskeli radioamatööriksi, jotta voisimme käyttää sopivia lähettimiä pallon reaaliaikaiseen seuraamiseen lennon aikana. Osat tilasimme pääosin Kiinasta. Kelien kylmeneminen täällä Suomessa siirtää itse lennon vuoden 2019 keväälle, kuvailee projektia Metropolian Ammattikorkeakoulun viestintäsuunnittelija Merja Karjalainen.

Muita Innovaatioalueella esiteltäviä projekteja ovat Oulun yliopiston Tutor-sovellus, Lappeenrannan teknillisen yliopiston Herkkumaster3000-koiranpalkitsemisautomaatti, Aalto yliopiston ValoJump ja Tampereen ammattikorkeakoulun Pikku-Formula.

Kaikkien alueella olevien innovaatioiden esittelyt: www.studia.messukeskus.com/innovaatioalue

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään 27.–28.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 26.kertaa. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Suomen Lukiolaisten liiton kanssa. Studia on avoinna tiistaina 27.11. klo 9–17 ja keskiviikkona 28.11. klo 9–16.

Lisätietoja | Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com | https://studia.messukeskus.com/, #studiamessut2018

Median edustajat voivat akkreditoitua Studia-messuille ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone. Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP-messut täyttää motoristin viikonlopun22.1.2019 10:58Tiedote

MP 19 -moottoripyörämessut esittelee uudet moottoripyörät ja järjestää motoristeille ohjelmaa 1. – 3.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messuilla esitellään kaikki 2019 uutuusmallit. Koeajoaikoja on varattuna entistä enemmän Euroopan pisimmällä asfaltoidulla koeajoradalla. Ensimmäistä kertaa vietetään MP häitä ja valitaan MP Starsit. Messuilla kruunataan Miss MP19 ja palkitaan Petrol Circus Custom Bike Show'n parhaat pyörät. Ohjelmassa on matkakertomuksia, stunt-ajoa sekä nuorille suunnattu sunnuntai, jolloin koeajot ajetaan mopoilla ja kevytmoottoripyörillä.

Teknologiaa ei ole ilman ihmistä – Teknologia 19 -messujen teema nostaa esille ihmisen ja vastuullisuuden merkityksen teknologian eri aloilla  22.1.2019 10:21Tiedote

Pohjoismaiden johtava teknologiatapahtuma Teknologia 19 järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä ensi marraskuussa. Tapahtuman teemana on Ihminen, vastuullisuus ja teknologia, ja se nostaa esille ihmisen tekemän työn ja älyn merkitystä sekä erilaisia vastuullisuus- ja ympäristönäkökulmia tulevaisuuden teknologioiden kehittämisessä.

MP 19 -messujen media-aika 1.2.2019 klo 8.30-10.0021.1.2019 14:25Kutsu

Tervetuloa MP 19 -messujen media-aikaan Messukeskukseen Helsinkiin kuulemaan, mitä uutta MP-messut tarjoaa ja miten alalla menee. Lyhyiden puheenvuorojen jälkeen pääsette tutustumaan kuumimpiin uutuusmoottoripyöriin messuosastoille. Meillä on hyviä uutisia: Moottoripyörien myynti on 2018 noussut pitkästä aikaan. MP Stars -hanke jakaa tukea kilpamoottoripyöräilylle 170 000 arvosta ja MP- messuilla on mukana kaikki moottoripyöräuutuudet!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme