MessukeskusMessukeskus

Studiassa fiilisteltiin tulevaisuuden mahdollisuuksia

Jaa

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia kutsui opiskelu- ja työmahdollisuuksista kiinnostuneet tutustumaan eri vaihtoehtoihin ja saamaan vinkkejä tulevaisuutta varten. Tapahtuman aikana kävijöillä oli muun muassa mahdollisuus keskustella opinto-ohjaajien kanssa sekä saada neuvoja CV:n päivittämiseen. Studia-messut järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa keskiviikosta torstaihin 23.–24.11.

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023. (Kuva: Messukeskus)
Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023. (Kuva: Messukeskus)

Monille oppilaitoksille Studia on tärkeä tapahtuma houkutella tulevaisuuden opiskelijoita ja kertoa opintotarjonnasta. Opiskelijakaupunki Turku oli koonnut yhteisosastolleen kaupungin neljän oppilaitoksen edustajat: Turun yliopiston, Åbo Akademin, Turun ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian.

– Studia on meille tärkeä paikka kohdata nuoria: on hienoa päästä kertomaan opintomahdollisuuksista ja vastata mahdollisten tulevien opiskelijoidemme kysymyksiin kasvotusten. Tapahtuma meni meillä hyvin ja Opiskelijakaupunki Turun yhteisosastolla oli mukavasti kävijöitä kumpanakin päivänä. Ammattikorkeakouluopintojen puolelta erityisesti sote- ja kulttuuriala kiinnostivat kävijöitä, sanoo Turun ammattikorkeakoulun markkinointisuunnittelija Sara Pietilä.  

Åbo Akademi oli Studiassa kertomassa ruotsinkielisistä yliopisto-opinnoista.

– Studia tarjoaa hienon mahdollisuuden tavoittaa suomenkielisiä ihmisiä ja muistuttaa, että yksi vaihtoehto jatko-opiskeluihin voi olla toisella kotimaisella kielellä. Vuosittain noin 15–20 % meillä opintonsa aloittavista on suomenkielisiä. Kävijät olivat erityisen kiinnostuneita psykologian ja kauppatieteiden opintomahdollisuuksista, sanoo Åbo Akademin koulutuspalvelujen koordinaattori Ken Snellman.  

Helsingin Messukeskus järjestää Studia-messut vuosittain yhteistyössä Suomen Lukiolaisten Liiton kanssa. Myös tapahtuman järjestäjien mielestä Studialla on paikkansa tulevaisuuden suunnitelmien selkeyttämisessä.   

– Studia onnistui jälleen tavoitteessaan innostaa tulevaisuuden mahdollisuuksista ja rakentaa polkuja niitä kohti. Oli todella ilo nähdä ja kuulla messuosallistujien haaveilua elämän seuraavista vaiheista. Nuorten keskusteluista kuitenkin kuului samalla se huoli ja epävarmuus, jota näihin valintoihin liitetään. On selvää, että nuoret tarvitsevat apua ja tukea tulevaisuuden suunnitteluun ympärivuotisesti – ei suljeta silmiämme ja korviamme yhteiskuntana näille tarpeille, painottaa Suomen Lukiolaisten Liiton varapuheenjohtaja Vilhelm Vähäsilta. 

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia tarjoaa neuvoja ja vinkkejä tulevaisuuden suunnitelmiin seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023.


Lisätietoja:

*Helsingin Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
* Helsingin Messukeskus, liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila, p. 050 387 0024, tanja.pasila@messukeskus.com

 
www.studiamessut.fi, IG @studiamessut, #studiamessut #studia2022 #studia2023

Kuvia Studia-messuista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023. (Kuva: Messukeskus)
Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksessa 28.–29.11.2023. (Kuva: Messukeskus)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

KUTSU Vene 23 Båt -messujen tiedotustilaisuuteen pe 10.2. klo 1031.1.2023 13:37:26 EET | Kutsu

Hyvä toimittaja, Tervetuloa Vene 23 Båt -messujen tiedotustilaisuuteen perjantaina 10.2. klo 10 Purjehdussatamaan halliin 7. Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 23 Båt -messut 10.–19.2.2023 täyttää Helsingin Messukeskuksen alakerran hallit ja esittelee satoja erilaisiin tarkoituksiin sopivia venettä. Esillä on laaja valikoima veneilyvarusteita ja -tarvikkeita sekä vesiharrasteisiin liittyviä tuotteita. Ohjelmapisteitä on viisi, joten tarjontaa on paljon.

MIELI ry ja I love me -messut yhteistyöhön, Vuoden nuori suunnittelija suunnittelee Mielinauhan 202431.1.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Mielen hyvinvointi näkyy tulevana syksynä entistä vahvemmin I love me -messujen ohjelmassa. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n asiantuntijat esiintyvät messuilla ja antavat messuvieraille henkilökohtaisia vinkkejä hyvinvointiin. Yhteistyö näkyy ainutlaatuisella tavalla myös Vuoden nuori suunnittelija -kilpailussa, sillä kilpailutehtävään sisältyy Mielinauhan 2024 suunnittelu. I love me -messut järjestetään 20.–22.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme