Säteilyturvakeskus (STUK)

STUKin kolmannesvuosiraportti käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitushankkeen valvonnasta

Jaa

Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksesta vastaava Posiva Oy etenee kohti loppusijoituslaitoksen käyttölupahakemuksen jättämistä. Säteilyturvakeskus (STUK) hyväksyi huhtikuussa Eurajoen Olkiluodon kallioperään louhittavien loppusijoitustunneleiden kalliotekniset suunnitteluaineistot ja teki huhtikuun lopussa tunneleiden aloitusvalmiustarkastuksen. Hyväksytyn tarkastuksen jälkeen loppusijoitushankkeesta vastaava Posiva Oy saattoi aloittaa loppusijoitustunneleiden louhimisen.

STUK toteaa vuoden ensimmäisessä Posivan hankkeen valvonnan kolmannesvuosiraportissaan, että valvonnassa kiinnitetään nimenomaan huomio hankkeen turvallisuuteen, Esimerkiksi aikataulun mahdollinen kiristäminen ei saa turvallisuuteen vaikuttaa. Tämänhetkistä turvallisuustilannetta STUK luonnehtii raportissa kohtuullisen hyväksi.

Kolmannesvuosiraportissa STUK kertoo esimerkiksi, että alkuvuoden aikana Posiva on tehnyt yksityiskohtaisia suunnitelmia käytetyn ydinpolttoaineen, sen siirtosäiliön ja loppusijoituskapselin siirtämisestä ja nostamisesta. Tätä koskevaa aineistoa on paljon, ja STUK on ottanut sen tarkastamiseen avukseen ulkopuolisen tarkastuslaitoksen.Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Päivi Mäenalanen, puh. (09) 759 88 377

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Laippatie 4
00880 HELSINKI

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme