HUS

Styrelsens beslut 12.4.2021: HUS sänder sitt utlåtande om beredningen av vårdreformen till riksdagen

Dela

I vårdreformen måste en tillräcklig finansieringsgrund och de specialuppgifter som hör till ett universitetssjukhus tryggas.

Det innehåll i vårdreformen som gäller HUS väcker oro

Styrelsen godkände det utlåtande om beredningen av vårdreformen som HUS ger till riksdagen. Det största orosmomentet i utlåtandet gäller finansieringsmodellen för social- och hälsovårdstjänsterna, som behandlar patienter och kunder i Nyland orättvist. Finansieringsmodellen täcker inte HUS alla kostnader, och om den genomförs orsakar den en betydande nedskärning i hela verksamheten. HUS placering som ett av de bästa sjukhusen i världen skulle därmed sjunka drastiskt.

Utlåtandet lyfter också fram beaktandet av universitetssjukhusets specialuppgifter samt tryggandet av att tjänsterna och informationen samordnas. Utöver det förväntar sig HUS ett förtydligande av organiseringsansvaret och beslutsmodellen. I sitt utlåtande uttrycker HUS styrelse också oro över att beredningen görs mitt under den pågående coronavirusepidemin.

Ärendets behandling i styrelsen 12.4.2021

För mera information:
Verkställande direktör Juha Tuominen (kontakt via verkställande direktörens assistent Kaarina Heikinheimo, e-post kaarina.heikinheimo(at)hus.fi)


Protokoll och alla beslut

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum