SDP EDUSKUNTA

Suhonen: Palkanalennuksia säätytaloltako?

Jaa
SDP:n kansanedustaja Timo Suhonen perää tietoa Suomen Yrittäjiltä tarkennusta vappupuheisiinsa. Ylen 30.4.2023 julkaiseman uutisen mukaan SY:n johtaja Janne Makkula vaati vappua-aattona uudelta hallitukselta toimia paikallisen sopimisen vapauttamiseksi kaikille yrityksille.

– Tämä ei ole uutinen sinänsä, SY on vaatinut tätä jo kauan. Mutta sen haluaisin tietää, mitä SY:n yrittäjien jäsenyritykset tekisivät tällä paikallisella sopimisella? Mistä he sopisivat toisin kuin työehtosopimuksessa? Siihen ei ole kukaan SY:stä vastannut, kysyi Suhonen.
Nyt työehtosopimukset ovat nimenomaan perälauta, jonka alle tai sitä huonommin ei voi sopia. Se on ollut turvana myös pienten työpaikkojen työntekijöille – olipa työpaikalla luottamusmies tai ei.
– Eihän voi olla, että lailla säädettäisiin, palkanalennuksista SY:n jäsenyrityksille pikkufirmoihin. Vai onko tässä tilaus perusporvarihallitukselta palkanalennuksiin, kysyy kansanedustaja Suhonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

SDP:n Eloranta: Kansalaisopistoilta leikkaaminen vähentäisi työttömien mahdollisuuksia laajentaa osaamistaan23.5.2023 15:16:16 EEST | Tiedote

STT:n tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa pöydällä olisi myös merkittäviä, 20-70 miljoonan euron, leikkauksia kansanopistojen, kansalaisopistojen ja kesäyliopistojen valtiontukeen. SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta pitää mahdollisia leikkauksia erittäin haitallisina erityisesti jatkuvan oppimisen näkökulmasta. Eloranta korostaa kansalaisopistojen tarjoamien monipuolisten kurssien merkitystä erityisesti työikäisten osaamisen kehittämisen kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme