Espoon kaupunki - Esbo stad

Suinonsalmen uimaranta- ja virkistyspalvelut uudistuvat

Jaa

Suinonsalmen uimarannasta kehitetään yksi merellisen Espoon merkittävimmistä virkistys- ja ulkoilualueista. Soukkaan Suinonsalmeen suunnitellaan Etelä-Espoon yleiskaavan mukaisesti uutta asuntoaluetta noin kuudellesadalle asukkaalle. Tulevalle Soukan metroasemalle on Suinonsalmesta noin kaksi kilometriä. Rakentaminen keskittyy aiempaa tiiviimmin Suvisaarentien varteen, jolloin Hanikan kuntorata säilyy ja virkistysalueen luontoarvot turvataan.

Ideasuunnitelma, 25.10.2017. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Ideasuunnitelma, 25.10.2017. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.

Suvisaarentieltä siintää meri

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi 30.11.2016 kaavan lähtökohdat ja tavoitteet.  Lautakunta käsittelee 25.10.2017 Suinonsalmen asemakaavan muutoksen jatkosuunnittelua.

Päivitetyssä suunnitelmassa rakentamisen määrää on vähennetty aiemmasta ideasuunnitelmasta olennaisesti. Myös korttelien viemää pinta-alaa on pienennetty ylärinteessä virkistysalueen puolella sekä huomioitu luontoselvityksessä säilytettäväksi suositellut kallioalueet ja kosteikot.

Pientalorakentamisen osuutta on lisätty ja matalampia rakennuksia tulee kaupunkikuvallisesti näkyvimmälle paikalle Suvisaarentien varteen. Näiden taakse sijoitetaan matalia pistemäisiä kerrostaloja, jotka sovitetaan Suvisaarentien pohjoispuoliseen maastoon kallioluontoa ja meren rannan maisemaa säilyttäen. Suvisaarentien eteläpuolella täydennetään nykyistä pientaloasutusta.

Kerrostalojen osuutta uudesta rakentamisesta on edellisestä suunnitteluvaiheesta pienennetty ja niiden suurinta sallittua kerrosten lukumäärää on vähennetty seitsemästä kerroksesta enintään neljään ja puoleen kerrokseen. Uusien rakennusten arkkitehtuuri tulee olemaan moni-ilmeistä ja vaihtelevaa, pientaloympäristön erityisesti huomioivaa.

Uimarannan uusi elämä

Suinonsalmi halutaan jatkossakin säilyttää merellisenä ja luonnonläheisenä. Rannassa sijaitsevat tällä hetkellä VPK:n tilat, Vikingaborgin juhlatila, Vikingahemin päiväkoti, kesäkioski, saaristoveneen laituri ja Hanikan virkistyskeskus. Suvisaarentien eteläpuolisella ranta-alueella sijaitsevat uimaranta ja ulkoilureitti. Samalla kun Suinonsalmi uudistuu, voidaan uimaranta- ja virkistyspalveluita kehittää koko Espoonlahden alueen asukkaiden tarpeisiin. Asukkailta tullaan hakemaan ideoita Suinonsalmen ja sen palveluiden kehittämiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaavoitusinsinööri Matias Kallio p 043 825 4590

Kuvat

Ideasuunnitelma, 25.10.2017. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Ideasuunnitelma, 25.10.2017. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kaupunkisuunnittelukeskus


Katuosoite: Kirkkojärventie 6 BPostiosoite: PL 43, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

 

Ma-pe klo 8.00–15.45
09 816 21

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme