Valtiokonttori

Sulkemiskorvauksen haku päättyi – hakemuksia saapui lähes 6000

Jaa

Sulkemiskorvauksen hakuaika päättyi 31.8. Mikro- ja pienyrityksille tarkoitettua sulkemiskorvausta on maksettu yhteensä jo 93 miljoonaa euroa.

Mikro- ja pienyrityksille tarkoitetun sulkemiskorvauksen haku alkoi 12. toukokuuta ja päättyi 31. elokuuta. Valtiokonttori vastaanotti hakuaikana yhteensä 5928 hakemusta. 1.9. mennessä sulkemiskorvausta on maksettu yli 93,4 miljoonaa euroa ja sitä on myönnetty 5177 yritykselle. Hakemusten hyväksymisprosentti on 91.

Saapuneista hakemuksista on 1.9. mennessä ratkaistu noin 96 prosenttia. Hakemusten keskimääräinen käsittelyaika hakuaikana on ollut noin 17 päivää.

Sulkemiskorvaus tavoitti pienet yritykset

Eniten sulkemiskorvausta ovat hakeneet pienet, alle kymmenen henkilöä työllistävät yritykset. Selvästi suurin osa sulkemiskorvausta saaneista yrityksistä on osakeyhtiöitä (75 %), toiseksi eniten elinkeinonharjoittajia (17 %).

Toimialoittain tarkasteltuna sulkemiskorvausta on maksettu eniten ravitsemistoiminnan, urheilutoiminnan sekä huvi- ja virkistyspalvelujen ja vähittäiskaupan toimialoille. Alueittain sulkemiskorvausta on maksettu eniten Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan maakuntiin.

Tarkempia sulkemiskorvauksen tilastotietoja löytyy Valtiokonttorin verkkosivuilta osoitteesta valtiokonttori.fi/sulkemiskorvaustilastot.

Sulkemiskorvausta asiakastilojen sulkemisesta

Mikro- ja pienyritysten sulkemiskorvaus oli tarkoitettu korkeintaan 49 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka joutuivat maalis-huhtikuussa 2021 sulkemaan toimitilansa tilapäisesti asiakkailta lain määräyksellä tai viranomaisen päätöksellä. Sulkemiskorvaus koski ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä, sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja. Sulkemiskorvauksella korvataan yritykselle liiketoiminnan joustamattomia kuluja ja esimerkiksi palkkakuluja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Valtiokonttori
Valtiokonttori
PL 14
00054 VALTIOKONTTORI

https://www.valtiokonttori.fi

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön hallinnonalalla toimiva virasto, joka on perustettu vuonna 1876. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä.

Valtiokonttori vastaa valtion lainanotosta ja valtionvelan riskienhallinnasta. Hallinnoimme valtion myöntämiä lainoja, korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa kustannustukien ja sulkemiskorvausten käsittelystä ja maksatuksista koronapandemian vuoksi kärsineille yrityksille. 

Valtiokonttorin tehtäviä ovat lisäksi valtion konsernilaskenta ja taloushallinnon sekä maksuliikkeen ohjaaminen. Tuemme valtion organisaatioita työelämän murroksessa ja edistämme tiedolla johtamista. Kansalaisille myönnämme muun muassa sotilasvamma- ja rikosvahinkokorvauksia. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme