Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sundom daghemin Barnholken jatkaa, jos lapsia ilmoittautuu tarpeeksi

Jaa

Sundom daghemin erillisen yksikön Barnholkenin toiminta jatkuu syksyllä, jos päiväkotiin on 18.6. mennessä saatu lisää lapsia. Päiväkoti myös päätettiin muuttaa joustavan rakenteen ryhmäksi, eli lapset voivat olla iältään 1-5-vuotiaita.

Vaasan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta päätti kokouksessaan 26.5.2021, että Sundom dagheminBarnholken-yksikkö jatkaa syksyllä toimintaansa, jos päiväkotiin on 18.6. mennessä ilmoittautunut 14 lasta. Ryhmä myös muuttuu joustavan rakenteen ryhmäksi eli paikkaa voi hakea 1-5- vuotiaille.

Kaksivuotinen esiopetus vaikuttaa lapsimääriin

Tällä hetkellä Barnholkenissa toimii yksi lapsiryhmä 3-5-vuotiaille (21 paikkaa). Ryhmässä on nyt 17 lasta, joista kymmenen siirtyy elokuussa esiopetukseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö valitsi huhtikuussa Sundom daghemin mukaan valtakunnalliseen kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun. Myös tämä vaikuttaa Barnholkenin lapsimäärään, sillä Barnholkenin 5-vuotiaat (neljä lasta) siirtyvät Sundom daghemin pääyksikköön kaksivuotiseen esiopetukseen.

Barnholkeniin jää kolme lasta, ja uusia hakemuksia on tullut kolme. Näin ollen ryhmään mahtuu vielä hyvin lapsia.

Päiväkoti meren äärellä

Barnholken sijaitsee Sundomin Kronvikissa meren äärellä. Yksiköllä on suuri piha, ja aikaa vietetään myös lähiluonnossa, metsissä ja rannoilla.

- Korostamme kasvatustyössämme liikunnan riemua, kielellistä tietoisuutta, vuorovaikutustaitoja ja luontoelämyksiä. Kaiken toimintamme perustana on Vaasan varhaiskasvatussuunnitelma, kertoo päiväkodinjohtaja Anna-Lena Enqvist.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronavaccineringarna utvidgas till 12-15 åriga vasabor som tillhör riskgrupp23.6.2021 16:13:05 EEST | Tiedote

Tidsbokningen till vaccinering mot coronaviruset för 12-15 åringar som hör till riskgrupp öppnas torsdagen 24.6.2021 kl. 12.00. De 12-15-åringar som på grund av sin grundsjukdom hör till riskgruppen vaccineras enligt samma principer som de 16 år fyllda som hör till riskgruppen. THL har gjort upp en lista över riskgrupper och dessa riskgrupper är de samma som för 16 år fyllda.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme